Balistik füzeler ve nükleer silahlara atıfta bulunarak, "Kimsenin övünemeyeceği tüm araçlara sahibiz ve gerekirse kullanacağız" dedi.

Ukrayna'nın müttefikleri, ABD'nin Ukrayna'nın Rusya'yı yenmesini sağlama sözü vermesiyle birlikte silah tedarikini hızlandırdı. Batılı yetkililer, Rusya'nın doğudaki çabalarının engellendiğini söylüyor. 

Geçen hafta Rusya, başkent Kiev çevresindeki bölgelerden çekildikten sonra Donbas bölgesini ele geçirmek için büyük bir saldırı başlattı. Ancak bir yetkiliye göre, Rus kuvvetleri Ukrayna'nın direnişine karşı zorlanıyor ve kayıplar yaşıyor. 

‘BATIYA MESAJ VERİYOR’

Putin, St. Petersburg kentinde Rus milletvekilleriyle yaptığı konuşmada, "Dışarıdan biri Ukrayna'ya müdahale etmeye ve Rusya için stratejik tehdit oluşturmaya çalışırsa, yanıtımız şimşek hızında olacaktır. Karşılık verecek tüm araçlara sahibiz ve gerekirse kullanacağız" dedi. 

Rusya 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etti ve birkaç gün sonra Başkan Putin ordusuna Rusya'nın nükleer caydırıcı güçlerini yüksek alarma geçirmesini emretti. Analistler, bu tür tehditlerin Putin'in Ukrayna'nın müttefiklerini çatışmaya daha fazla müdahale etmemeleri konusunda uyarma girişimi olduğunu öne sürüyor. (BBC)