Zelensky, finans kurumlarıyla bir telekonferans toplantısında, "Çok ön tahminlere göre, Ukrayna yıkım sonucunda 550 milyar dolar kaybetti" dedi. Ukrayna ekonomisini yeniden inşa etmek için ayda en az 7 milyar dolara ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu, Zelensky'nin geçen hafta AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e verdiği rakamla aynı, ancak o sırada sadece hükümetinin maaş ve emekli maaşlarını ödemesini sağlamak için olduğunu iddia etti. Yaptığı açıklamada, “Desteğinizle ulusumuzu hızla yeniden inşa edeceğiz, bu da çeşitli ülkelerden yeni iş fırsatları anlamına geliyor” diye ekledi.

Washington'u ziyaret eden Ukrayna Başbakanı Denis Shmygal, Ukrayna'nın GSYİH'sinin çatışma nedeniyle yüzde 30 ila 50 arasında bir düşeceğini öngörüyor. Ayrıca, zararın neden olduğu “doğrudan ve dolaylı kayıpların” ön analizlerini aktardı ve yeniden inşanın en az 600 milyar dolara mal olacağını söyledi.

ABD YARDIMI 3 MİLYAR DOLARI AŞTI

Günün erken saatlerinde ABD Başkanı Joe Biden, Kiev'e 500 milyon dolar daha doğrudan mali yardım sözü verdi ve bu da silah, mühimmat ve teçhizat için 800 milyon dolara ek olarak Şubat ayından bu yana toplamı 1 milyar dolara çıkardı. ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımı, 24 Şubat'ta işgalin başlamasından bu yana 3 milyar doları aştı. (RT)