Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, "Bu şekilde çalışmıyoruz" dedi.

29 yaşındaki Dugina için Salı günü Moskova'da bir anma töreni düzenlendi. Rus milliyetçisi bir televizyon kanalında yorumcu olan Dugina, Moskova'nın yakınlarında arabasının patlaması sonucu öldü. Rus siyasetinde etkili olan babası Alexander Dugin, saldırının amaçlanan hedefi olabilir. Ukrayna topraklarındaki yayılmacı Yeni Rusya fikirlerinin, Başkan Vladimir Putin'in 2014 yılında Kırım'ı ilhak etmesini etkilediği söyleniyor.

‘VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜ’

Başkan Putin "acımasız ve hain" saldırıyı kınadı ve ölümünden sonra Dugina'ya cesaret nişanı verdi. 60 yaşındaki babası ona "yolculuğunun başında yükselen bir yıldız" olarak saygılarını sunarak “Rusya'nın düşmanları tarafından vahşice öldürüldü” dedi ve Ukrayna'ya karşı zafer çağrısında bulundu. Dugina'nın anma töreni bu sabah Rusya'nın Ostankino TV merkezinde gerçekleşti.

Kiev'de, güvenlik ve savunma konseyi sekreteri, Ukrayna'nın bombalamayla hiçbir ilgisi olmadığını söyleyerek "Oğlanlarımız ve kızlarımız için daha önemli görevlerimiz var. Bunu Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) yaptı ve şimdi de adamlarımızdan birinin yaptığını öne sürüyor" diye ekledi. 

Cumhurbaşkanlığı ofisi danışmanlarından Mykhailo Podolyak, Rus "propagandasının kurgusal bir dünyada yaşadığını" söyledi ve araba bombalamasının Rusya'nın özel servisleri içindeki bir mücadelenin parçası olduğunu sözlerine ekledi. (BBC)