İkinci bölge temyiz mahkemesi Jolie ile Yargıç John Ouderkirk'in Pitt'in avukatlarıyla iş ilişkilerini yeterince açıklamadığı konusunda hemfikirdi.

VELAYET DAVASI YENİDEN BAŞLAYACAK

Yargıç Ouderkirk'in, Pitt'in avukatıyla yakın geçmişteki profesyonel ilişkileriyle ilgili açıklanan bilgilerle birlikte ele alındığında, etik ihlali, tüm gerçeklerin farkında olan nesnel bir kişinin, yargıcın tarafsız olma yeteneği konusunda şüphe duymasına neden olabilir. 

Karar, çiftin beş küçük çocuğu için sona ermek üzere olan velayet kavgasının yeniden başlayabileceği anlamına geliyor. Hakim, çiftin boşandığına karar verdi, ancak çocukların velayeti konularını ayırdı.

Birçok ünlü çift gibi Pitt ve Jolie de boşanma davalarında mahremiyetlerini artırmak için kendi hakimlerini tutmayı seçtiler.

‘’TAM ŞEFFAFLIK GEREKTİRİYOR’’

Ouderkirk, Jolie'nin Ağustos ayında yaptığı bir başvuruda kendisinin değiştirilmesini reddetti. Bir alt mahkeme yargıcı, Jolie'nin yargıç değiştirme talebinin çok geç geldiğine karar verdi. Jolie'nin avukatları daha sonra temyize gitti. Temyiz mahkemesi, Ouderkirk gibi genellikle emekli yüksek mahkeme yargıçları olan özel yargıçlara tam olarak hangi etik kuralların uygulanması gerektiğine odaklandı.

Jolie'nin avukatı Robert Olson, "Ücretli bir özel yargıç olacaksanız, kurallara göre oynamalısınız ve kurallar çok açık, tam şeffaflık gerektiriyor" dedi ve "Açıklanması gereken konular açıklanmadı" diye ekledi. (Guardian)