Tutuklamalar, 16 yıl önce görevinden alınan Kral Abdullah'ın üvey kardeşi Prens Hamzah bin Hüseyin ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir ağa odaklandı. Prens Hamzah, bir video kaydında, ev hapsinde olduğunu ve kendisine, kimseyle temas kurmama talimatı geldiğini söyledi.

AVUKATI KONUŞTU

Avukatının BBC'ye aktardığı videoda, herhangi bir yabancı komplonun parçası olmadığını söyleyerek iktidar sistemini yozlaşmış olmakla kınadı. Avukat, "(Ürdünlülerin) refahı, kişisel çıkarlarının, mali çıkarlarının, yolsuzluğunun burada yaşayan 10 milyon insanın hayatlarından, haysiyetinden ve geleceğinden daha önemli olduğuna karar veren bir yönetim sistemi tarafından ikinci sıraya konmuştur" dedi.

İSTİHBARAT DOĞRULADI

Ürdün'ün askeri yönetimi, Prens Hamzah'ın tutuklandığına dair haberleri yalanladı. Ancak bölgedeki ve Avrupa'daki istihbarat yetkilileri, önde gelen kraliyet ailesinin aslında ev hapsine alındığına inandıklarını söylediler. Ürdün'ün başkenti Amman'da Prens Hamzah'ın sarayına yakın yollar Cumartesi günü geç saatlerde askeri birlikler tarafından kapatıldı ve polis, şehrin tüm girişlerinde ve ülkenin diğer bölgelerine giden otoyollarda devriye gezdi.

Arap dünyasının en istikrarlı ülkelerinden biri olarak görülen Ürdün'de, üst düzey yetkililer ve kraliyet ailesi üyelerinin tutuklanması nadirdir. (Guardian)