Devlet haber ajansı Petra'nın bildirdiğine göre, Ordu ise yaptığı açıklamada, Ürdün Kralı Abdullah’ın üvey kardeşi ve eski Veliaht Prensi Hamzah’ın ülkenin “güvenlik ve istikrarını” hedef alan eylemlerini durdurması gerektiğini söyledi.
Olay hakkında dünyadan gelen tepkiler dikkat çekti.

İşte o reaksiyonlardan bazıları…

*ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “Haberleri yakından takip ediyoruz ve Ürdünlü yetkililerle temas halindeyiz. Kral Abdullah, ABD'nin kilit ortaklarından biri ve tam desteğimizi görüyor” dedi.

*Suudi Kraliyet Mahkemesi, "Krallık, güvenliği ve istikrarı korumak için Kral Abdullah tarafından alınan tüm kararlara ve önlemlere tüm yetenekleriyle tam desteğini teyit etmektedir" dedi.

Ayrı bir açıklamada Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan Al Suud, Ürdün'ün istikrar ve refahının "tüm bölgenin istikrar ve refahının temeli" olduğunu söyledi ve buna "sağlam ve kalıcı" destek sözü verdi.

*BAE Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanlığı, BAE’nin Ürdün’ün güvenliğini ve istikrarını korumak ve "onları etkilemeye yönelik her türlü girişimi etkisiz hale getirmek" için Kral Abdullah ve veliaht prensi tarafından alınan tüm kararlara ve önlemlere tam desteğini vurguladı.

(Çeviri: Polemikhaber)