10 dakikalık açık arttırma sırasında 4.8 milyon dolardan başlayan 20 aktif teklif sahibinin teklifleri, satışın son üç dakikasında yükseldi. Şirket, başlangıçta 159 ülkeden yaklaşık 7 bin 600 kişinin teklif vermek için kaydolduğunu söyledi. Kimliği açıklanmayan kazanan, uçuşta Amazon'un kurucusu Bezos ve kardeşi Mark'a katılacak.

BEZOS: EN İYİ ARKADAŞIMLA UÇACAĞIM

Şirketin 16. ama ilk insan taşıyan 11 dakikalık otomatik uçuşu, ABD’nin Teksas eyaletinden kalkacak. Kapsül, altı yolcu taşıyacak, ancak şirket gemide başka kimlerin olacağını henüz açıklamadı.

Geçen hafta, uçuştan 15 gün önce Amazon'un CEO'luğundan ayrılacak olan Bezos, Instagram'da şunları yazdı: "Beş yaşımdan beri uzaya seyahat etmeyi hayal ettim. 20 Temmuz'da kardeşimle o yolculuğa çıkacağım. En iyi arkadaşımla en büyük macera.”

YILLIK 1 MİLYAR DOLAR

Yolculuk, dünyanın en zengin adamlarından bazıları arasındaki artan rekabetin ortasında gerçekleşiyor. Blue Origin, Elon Musk'ın Uzay Keşif Teknolojileri ve Richard Branson destekli Virgin GalacticHoldings ile uzay gezileri sunmak için yarışıyor ve Branson'un Virgin gemisinin de yakında yolcuları piyasaya sürmesi bekleniyor. Bezos, Blue Origin'i finanse etmek için Amazon servetinden yılda yaklaşık 1 milyar dolar harcıyor. 
 

(Guardian)