Cuma günü yayınlanan dört sayfalık rapor, 35 yaşındaki prense muhalefet eden gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetinde içerden birinin kişisel bir parmağı olduğuna dair uzun süredir şüphelenilen görüşü doğruladı. 

"KAŞIKÇI POLİTİKASI"

Raporun gizliliğinin kaldırılmasına, yabancı bir hükümet adına hareket eden "karşı muhalif" faaliyetlerde bulunan kişilere vize yaptırımları uygulayan "Kaşıkçı politikasının" açıklanması da dahil olmak üzere, Biden yönetiminin başka eylemleri eşlik etti. Bu eylemlere taciz, gözetleme ve gazetecilere, aktivistlere ve muhaliflere yönelik tehditler dahil.

GELECEKLERİNİ KENDİLERİ BELİRLESİN

ABD hazinesi ayrıca, Kaşıkçı'yı öldürmekle "görevlendirildiğini" söylediği ve operasyonun elebaşı olan Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkanlığı'nın eski başkan yardımcısı Ahmed Hassan Muhammed el Asiri'ye ve birkaç üyeye yeni yaptırımlar uyguladı.Beyaz Saray Basın Sekreteri JenPsaki, Joe Biden'ın Prens Muhammed’in Suudi Arabistan’ın geleceğiolmasıyla ilgili endişeleri olup olmadığı sorulduğunda, gelecekteki liderliklerine giden yolu belirlemenin Suudi Arabistan'a ait olduğunu söyledi. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com