Yemen'in güney güçlerinin sözcüsü Muhammed el-Naqib, Lahj ilindeki El Anad hava üssüne düzenlenen saldırıda en az 65 kişinin yaralandığını söyledi. Kurtarma ekiplerinin bölgeyi boşaltmaya devam etmesi nedeniyle ölü sayısının artabileceğini söyledi.

SALDIRIYI ÜSTLENEN YOK

Olay yerinden alınan görüntülerde, arka planda ambulans sirenlerinin çaldığı yerde birkaç kömürleşmiş ceset görüldü. Yemenli yetkililer, uluslararası alanda kabul gören hükümet tarafından işletilen hava üssünde en az üç patlama meydana geldiğini söyledi. Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Yetkililer, üssün düzinelerce askerin sabah tatbikatı yaptığı eğitim alanına balistik füze düştüğünü söyledi. Sağlık görevlileri, patlamaların ardından, askerlerin başka bir saldırıdan korkarak yaralı meslektaşlarını güvenliğe taşıdığı kaotik bir sahne anlattı.

Asker Nasır Saeed bu saldırıdan sağ kurtuldu ve diğer yaralılarla birlikte Aden'deki Naqib hastanesine götürüldü. 50'den fazla askerin bulunduğu bir kışlanın füzeler ve ardından patlayıcı yüklü insansız hava araçları tarafından vurulduğunu söyledi.

SALDIRILARIN SONU GELMİYOR

Yetkililer, bir zamanlar ABD istihbaratının El Kaide'nin güçlü Yemen koluna karşı operasyon düzenlediği üsse yapılan saldırıdan Husileri sorumlu tuttu. Yetkililer, medyaya brifing verme yetkileri olmadığı için isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuştu.

Kurbanlar, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen hükümet yanlısı Devler Tugaylarına ait. Birim yaptığı açıklamada, saldırının çok sayıda balistik füze ve patlayıcı yüklü insansız hava araçlarını içerdiğini söyledi. Husilerin askeri sözcüsü, İran destekli isyancıların özelliklerini taşıyan saldırıyı ne doğruladı ne de yalanladı. Husiler daha önce Ocak 2019'da altı askeri öldüren bomba yüklü bir insansız hava aracı da dahil olmak üzere benzer saldırılar düzenlemişti.

İsyancılar, hükümet yetkililerinin gelmesiyle Aralık ayında güneydeki Aden kentindeki havaalanına da füze saldırısı düzenledi. Bu saldırı en az 25 kişiyi öldürdü ve 110 kişiyi de yaraladı. Husiler, 2014 yılında Sana'a'yı ele geçirmelerinden sonraki aylarda, hükümet güçlerinin isyancıların kazanımlarını tersine çevirmek için savaş sırasında geri almasından önceki aylarda El Anad üssünü ele geçirmişti.

Guardian