Trump'ın başkanlık kararnamesiyle aralarında Yemen'in de bulunduğu 5 Müslüman ülkeye seyahat yasağı getirilmesiyle anne Shaima Swileh, hastanede solunum cihazına bağlı olan oğlu Abdullah'ı görmeye gidemiyordu.

Anne Swiley'e bir yılı aşkın süredir verdiği vize mücadelesi sonucunda hasta döşeğindeki oğlunu görmeye izin çıkmış ve 20 Aralık'ta ABD'ye gitmişti.

Ancak Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Abdullah'ın cuma günü yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yemenli çocuk için Kaliforniya'da cenaze töreni düzenlendiği belirtildi.

Baba Ali Hassan, "Kalbimiz çok kırık. Bebeğimize, hayatımızın ışığına, veda etmek zorunda kaldık. Bu zor zamanda sevgini ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etmek istiyoruz. Sizden Abdullah ve ailemizi için dua etmenizi istiyoruz" dedi.

SAVAŞTAN KAÇIP GİTMİŞLERDİ

Swileh ve Hassan çifti, oğulları Abdullah 8 aylıkken Yemen'deki savaştan kaçarak Mısır'a gitmiş ve oğullarının tedavisini sürdürmeye çalışmıştı.

Abdullah'ın durumunun ağırlaşması üzerine 22 yaşındaki ABD vatandaşı baba Ali Hassan genetik beyin rahatsızlığı yaşayan oğlunu tedavi ettirmek için Kaliforniya'ya götürmüştü.

Polemik Haber