İsrail ordusu, kuşatma altındaki Filistin bölgesinden fırlatıldığı bildirilen yangın çıkaran balonlara yanıt olarak bugün erken saatlerde Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. 

‘’TÜM SENARYOLARA HAZIRIZ’’

Geçen ay yürürlüğe giren kırılgan bir ateşkesi potansiyel olarak paramparça eden hava saldırıları, Gazze'yi yöneten Hamas'ın eylem tehditlerini çeken Yahudi milliyetçilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehri'nde kışkırtıcı bir milliyetçi yürüyüşünü izledi.

İsrail ordusu, Han Yunus ve Gazze Şehri'ndeki Hamas yerleşkelerine yönelik saldırıların, Gazze sınırına yakın açık alanlarda 20 yangına neden olduğu bildirilen balonların fırlatılmasına yanıt olarak geldiğini söyledi.

İsrail ordusu, "Gazze'den kaynaklanan devam eden terör eylemleri karşısında yenilenençatışmalar da dahil olmak üzere tüm senaryolara hazır" olduğunu da sözlerine ekledi.

27 FİLİSTİNLİ YARALANDI

İsrail saldırılarını doğrulayan bir Hamas sözcüsü, Filistinlilerin Kudüs'te "cesur direnişlerini sürdürmeye ve haklarını ve kutsal mekanlarını savunmaya" devam edeceklerini söyledi.İsrail'in 1967'de Doğu Kudüs'ü işgal etmesinin yıl dönümü olan Bayrak Yürüyüşü’ne saatler önce binlerce İsrailli katıldı.

Uluslararası tanınırlık kazanmamış bir hamleyle kentin doğusunu ilhak eden İsrail, kentin tamamını başkenti olarak görüyor. Filistinliler, Doğu Kudüs'ün Batı Şeria ve Gazze'yi de içine alacak şekilde gelecektebaşkenti olmasını istiyor.Salı günkü miting, İsrail'in Filistinli aileleri Doğu Kudüs mahallesi Şeyh Cerrah'tan sürmeyi planladığı konusunda gerilimin yüksek kalmasıyla geldi.

Yürüyüş öncesinde İsrail polisi, Eski Şehir'in Şam Kapısı'nın dışından düzinelerce Filistinliyi zorla çıkardı. İsrail polisinin çevredeki bölgelere kauçuk kaplı çelik mermiler ve sersemletici bombalar atması sonucu en az 27 Filistinli yaralandı.Yürüyüşe katılan yüzlerce Yahudi milliyetçisinin "Araplara ölüm" sloganları attığı duyuldu.

(Middle East Eye)