Yeni Zelanda Çarşamba günü 63 yeni Covid-19 vakası duyurdu ve toplam vaka sayısı 210'a ulaştı. Bu, salgının geçen hafta başlamasından bu yana en büyük tek günlük sıçrama. 

BAKAN: İSRAF OLUR

Bazı yorumcular ve denizaşırı medya, ülkenin eleme stratejisine devam etmesi gerekip gerekmediğini sorguladı, ancak Covid-19 müdahale bakanı Chris Hipkins, ülkenin rotasında kalacağını söyledi. Hipkins, “Evde 'bu hala doğru strateji mi' diyen Yeni Zelandalılara havlu atmak için çok erken” dedi ve “Buraya kadar geldik, bundan şimdi vazgeçmek bizim için mutlak bir israf olur. Yine de bu özel Covid-19 salgınını topluluğumuzdan uzaklaştırmak ve normallik hissine geri dönmek istiyoruz" diye ekledi. 

HALK MEMNUN

Hükümetin Covid-19 yaklaşımına destek Yeni Zelanda'da yüksekliğini koruyor. The Spinoff tarafından yürütülen ankete göre, Yeni Zelandalıların sadece yüzde 10'u stratejinin yanlış olduğunu düşünüyor. Yüzde altmış dokuzu yaklaşımı hala destekliyor ve yüzde 21'i emin olmadığını söylüyor. Ek bir anket, Yeni Zelandalıların yüzde 84'ünün geçen hafta karantinaya geçme kararını desteklediğini buldu.

Vakalar istikrarlı bir şekilde artarken, uzmanlar Yeni Zelanda'nın muhtemelen karantina başlamadan önce enfekte olanlardan sonuçlar almaya devam ettiğini ve günlük vaka sayılarının birkaç gün boyunca artmaya devam edebileceğini vurguladı. Virüsün kuluçka süresi ve test sonuçlarını işleme süresi nedeniyle, dördüncü seviye karantinanın Delta'yı kontrol altına almada etkili olup olmadığını bilmek için henüz çok erken.

Guardian