Siber Uzay Yönetimi'nin bir kolu tarafından yayınlanan duyuru, insanların partinin tarihini çarpıtan, liderliğine ve politikalarına saldıran, ulusal kahramanları karalayan ve gelişmiş sosyalist kültürün mükemmelliğini reddeden diğer internet kullanıcılarını rapor etmesine olanak tanıdığını söyledi.

Tarihsel nihilizm, Çin Komünist partisinin geçmiş olayları tanımlamasına ilişkin kamuoyundaki şüpheyi ve şüpheciliği tanımlamak için kullandığı bir ifade.

‘’HERKESİ DENETLEYECEK’’

Bildiride, "Bazıları gizli saiklerle, çevrimiçi olarak tarihsel nihilist yanlış beyanlar yayıyor, kötü niyetle partinin tarihini bozuyor, aşağılıyor ve yalanlıyor. İnternet kullanıcılarının çoğunluğunun toplumu denetlemede aktif olarak rol oynayacağını ve zararlı bilgileri coşkuyla
bildireceğini umuyoruz" denildi. 

BÜYÜK OLAYLARDAN ÖNCE ARTTIRILIYOR

Çin’in interneti sıkı bir şekilde sansürleniyor. 

Ülkede çoğu yabancı sosyal medya ağı, arama motoru ve haber kaynağı yasaklandı. 

İnternet yetkilileri, tarihi yıldönümleri, siyasi toplantılar ve spor etkinlikleri gibi büyük olaylardan önce genellikle sansürü ve çevrimiçi denetimi arttırıyorlar.

3 YIL HAPİS CEZASI

Bildirim, yardım hattı aracılığıyla ihbar edilenlere hangi cezaların verileceğini belirtmiyor, ancak Çin'de partinin liderliğini, politikalarını ve tarihini eleştiren içeriği yayınladıkları için hapis cezası ve diğer yasal cezalarla karşı karşıya kaldılar. 

Bu yılın başlarında yayınlanan yasal değişiklikler, Çin’in ulusal kahramanlarının ve şehitlerinin anısına “hakaret eden, iftira eden” kişilerin üç yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalmasını şart koşuyor.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)