Ülkenin Bordeaux kenti yakınlarındaki şiddetli alevler bir dizi evi yıktı ve 10 bin bölge sakinini bölgeden ayrılmaya zorladı. İtfaiye Temsilcisi Gregory Allione, Fransa'nın RTL Radyosuna verdiği demeçte, "Bu bir dev, bu bir canavar" dedi.

İTFAİYECİ: İLK KEZ BÖYLESİNİ GÖRÜYORUM

Fransa'nın Gironde bölgesindeki devasa orman yangını, Bordeaux'nun yaklaşık 30 kilometre güneydoğusundaki Landiras komünü yakınlarında iki gündür devam ediyor. Devam eden operasyonu hızlandırmak için diğer bölgelerden bir dizi itfaiyeci acilen yeniden görevlendirilmek zorunda kaldı. Ancak yerel yetkililer, tüm çabalara rağmen yangının hala kontrol altında olmadığını söyledi. Fransız itfaiyeci Jérôme Jean, BFMTV haber sitesine "İlk kez böyle bir yangın gördük" dedi.

Raporlara göre, alevler hızla evlerine yaklaşırken, tahliye öncesinde bazı yerel sakinler kendilerini çatılardan kurtarmak zorunda kaldı. Perşembe gününden sonra sıcaklıkların 39 dereceyi bulması bekleniyor. Başbakan Elisabeth Borne ve İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, etkilenen bölgedeki hasarı incelemek için gelecekler. 

AŞIRI SICAKTAN YÜZLERCE ÖLÜM

Bu yaz Türkiye’nin yanında birçok Avrupa ülkesi, kıta genelinde rekor sıcaklıklar ve kuraklıkların tetiklediği bir ölümcül orman yangınları dalgası gördü. Portekiz ve İspanya'da binden fazla ölüm sıcaklara bağlandı.

İngiltere'de, önümüzdeki dört gün içinde bazı bölgelerde sıcaklıkların 37 dereceye ulaşacağı tahmin edilirken, yetkililerden aşırı sıcak uyarısı geldi. Yetkililer, sıcak hava dalgasının muhtemelen sağlık, ulaşım ve çalışma koşullarını etkileyeceği konusunda uyarıyor. (BBC)