Güney Afrika polisi yaptığı açıklamada, ayaklanmaları kışkırttığından şüphelenilen 12 kişinin kimliğini belirlediklerini ve toplam bin 234 kişinin tutuklandığını söyledi.

‘’EN KÖTÜ ŞİDDET OLAYI’’

Başkan Cyril Ramaphosa, KwaZulu-Natal ve Gauteng eyaletlerindeki büyük şehirlerde ve küçük kasabalarda yangınların söndürüldüğü, otoyolların kapatıldığı ve işyerlerinin ve depoların yağmalandığı 1990'lardan bu yana Güney Afrika'da tanık olunan en kötü şiddet olaylarından biri olarak nitelendirdi.

Bakanlar, yağmalamanın devam etmesi halinde, temel gıda kaynaklarının yakında tükenebileceği bir risk olduğu konusunda uyardılar ancak olağanüstü hal ilan etmeyi reddettiler.

AVM’LER YAĞMALANIYOR

Bloomberg haber ajansının aktardığına göre, Business Leadership Güney Afrika'nın CEO'su Busisiwe Mavuso, Pazartesi öğleden sonra 200'den fazla alışveriş merkezinin yağmalandığını söyledi.

BBC'den Vumani Mkhize, bir zamanlar Nelson Mandela'nın yaşadığı Güney Afrika'nın en büyük kasabası olan Soweto'daki birçok alışveriş merkezinin, ATM'lerin, restoranların, alkol satan mağazaların ve giyim mağazalarının tamamen yağmalandığını söyledi.

(BBC)