Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

duzcede depremm

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.0 olarak revize etti.

DÜZCE

Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce'de eğitim ve öğretime bir günlük ara verildiğini duyurdu.

SAKARYA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Değerli hemşerilerimiz, Düzce'de meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun."

BOLU

Bolu Valisi Erkan Kılıç da yaptığı açıklamada, "Düzce depreminin ardından kentte 20 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor. Bazı binalarda çatkakların oluştuğu Bolu'da da eğitim-öğretime bir gün ara verildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde merkez üssü Düzce Gölyaka olan 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Ereğli Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Merkez üssü Düzce İli Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilçemiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir gün eğitim - öğretime ara verilmiştir" bilgisi paylaşıldı.

Polemik Haber