Geçtiğimiz ocak ayında İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Watford’dan kısa sürede ayrılan Ranieri, 1988-1991 yılları arasında İtalyan takımında teknik direktör olarak adını Serie C'den Serie A'ya taşıyarak duyurdu. 

‘İŞİMDE BAŞARILI OLABİLECEĞİMİ ANLAMAMI SAĞLADI’

Eski takımıyla 2025 yılına kadar sözleşme imzalayan 71 yaşındaki efsane teknik adam, "Cagliari'ye geri dönüyorum. Her zaman biliyordum, ayrıldığım sırada bile söyledim" dedi. 

Serie B’de 14. sırada yer alan Cagliari’nin yeni patronu, "Cagliari, işimde başarılı olabileceğimi anlamamı sağladı. O üç yılda bana yardımcı olan tüm unsurları bulmuştum; taraftarlar, oyuncular, menajerler, hepimiz birdik. Çeşitli nedenlerle kolay olmayan bu kararı vermemde bana yardımcı oldunuz. Karşılıklı saygı ve sevgiyle birbirimize bağlıyız, çok güzel anılar. Değişmeyen bir coşku, aşk ve tutkuyla geliyorum ama tek başıma yeterli değilim” diye ekledi. 

PREMİER LİG ŞAMPİYONLUĞU VAR

Cagliari’deki görev değişiminde Fabio Liverani’nin koltuğuna oturacak olan Ranieri’nin kupalarla dolu kariyerinde en önemli başarısı olarak 2015-16 sezonunda Leicester City ile Premier Lig şampiyonluğu bulunuyor.  

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER