Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, yeni rektör Melih Bulu ile görüşmek ve taleplerini aktarmak için rektörlük binası önünde bekleyen Boğaziçi öğrencilerine "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Mala zara verme" suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesine kayyum rektör olarak atanmasının ardından Boğaziçi öğrencileri ve akademisyenleri bu atamayı kabul etmediklerini belirterek protesto eylemlerine başlamıştı. Öğrencilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar sözcüleri tarafından "terörist" olarak hedef gösterilmesiyle beraber Boğaziçi öğrecileri ve ülke genelinde onlara destek veren pek çok genç darbedilerek gözaltına alınmıştı. Seslerini duyurmak ve taleplerini iletmek için Melih Bulu ile yüz yüze görüşmek isteyen Boğaziçi öğrencileri, 1 Şubat Pazartesi günü rektörlük binası önünde bir araya gelerek Melih Bulu'nun kendileriyle görüşmesini talep etmişti. Bu sırada Bulu'nun izniyle kampüse alınan polisler pek çok öğrenciyi yine darbederek gözaltına almış, pek çoğunu da kampüsten dışarı çıkmaya zorlamıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, AKP iktidarının da öğrencilerin meşru taleplerini "suç" olarak göstermek için her fırsatta çarpıtarak aktardığı bu olaya dair 51 öğrenciye soruşturma açtı. Rektörlük, soruşturma gerekçesinde öğrencilere "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve Mala zarar verme" suçlamalarını yöneltti.