Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kampüste toplanarak protestolarını sürdüreceklerini açıklamalarının ardından İstanbul Valiliği Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde gösterileri yasaklamış, bölgede yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı. 

Kampüsün çevresindeki tüm sokaklara güvenlik görevlileri yerleştirilmişti.

Tüm önlemlere rağmen öğrenciler kampüse ulaşarak protestolarını bugün de sürdürdü. Öğrenciler "Bizi biz yapan, nefretle reddettiğiniz tüm değerlerimizle; pankartlarımızla, bayraklarımızla kayyumun karşısındayız" dediler.

Öğrenciler, rektörlük binasının penceresinden kendilerine el sallayan Melih Buluyu yuhaladı.

 

 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını protesto etmek için düzenledikleri buluşma öncesinde, rektörlük binası önüne ses sistemleri kurarak, dün katıldığı bir TV programında Rock ve Metallica dinleyen bir rektör olduğunu söyleyen Melih Bulu'ya, Metallica'nın "Sad but true" (Acı ama gerçek) ve "Am I Evil" (Ben Şeytan mıyım?) parçalarını dinletti.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestoya diğer bazı üniversitelerin öğrencileri de destek verdi. Öğrenciler bir süre sürdürdükleri eylemin ardından, diğer üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri ve sanatçılarla buluşarak, yeni bir eylem gerçekleştirmek üzere Kadıköy Meydanı'na doğru hareket etti.