Corona virüs salgınının başından bugüne yürütülen algı kampanyasının aşı görüntüleri ile sürdürüldüğünü savunan Faik Alkan, "Bizim yaşadığımız gerçeklik  'Aşıda öncelikli grupta değilsiniz' mesajları ve alınmayan önlemlerdir.  Bu nedenle risk altındayız. Aşı nerede? Aşılama başladı açıklamalarının, görüntülerinin eğitim emekçilerinin yaşamında hiçbir gerçekliği yoktur. Eğitim emekçileri salgında bir kez daha yalnız bırakılmıştır. Aşı olmadan okullarda yüz yüze eğitime geçilmiştir. Okullar hayattan izole yerler değildirler" dedi.

KENDİMİZ İÇİN DEĞİL, ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLER ALINSI  

Aşılama takviminin çok gerisinde olunduğunu ve eğitim emekçileri olarak risk altında olduklarını ifade eden Alkan şunları söyledi:

"2 Mart'tan itibaren açılan okullarda mutasyona uğramış corona virüs tanısı konan vaka haberleri geliyor. Aşı yapmak için gerekli temini ve planlamayı değil, sadece bakanın aşı görüntüsüyle toplumu kandırmayı, algı yönetimini tercih ettikleri için eğitim emekçileri olarak sınıflarda, öğrencilerimizle birlikte risk  altındayız. Salgın sürecinde sadece algı ile yönetmek için rol üstlenenler, bilimin yol göstericiliğini rafa kaldıranlar ve toplum sağlığını hiçe sayanlar yüzünden risk altındayız. Ve kendimiz için değil sadece çocuklarımız, öğrencilerimiz için gerekli önlemler alınmasını istiyoruz. Mevcut plansızlık ve karar alma süreçlerindeki kaotik durum kaygılarımızı arttırmaktadır. Eskişehir'de tablo karanlıktır. Çünkü, Eğitim emekçilerinin aşılanmasına başlansa bile aşılama sürecinde henüz somut bir ilerleme ortaya çıkmamıştır. Köylerde çalışan öğretmenlerin bir kısmı aşılanmış, ilçe ve il merkezlerinde aşılama ile ilgili somut bir çalışma yoktur."

OKULLARDA BİR SAĞLIK GÖREVLİSİNE GEREKSİNİM BULUNMAKTADIR

Son düzenlemelerle birlikte seyreltilmiş sınıf planlaması sekteye uğratıldığını belirten Alkan, özellikle Anadolu liselerinde kalabalık sınıf gerçeğinin değişmediğini söyledi. Derslik başına düşen öğrenci sayısının MEB’in açıkladığı gibi 15’in altına düşürülüp düşürülmediği konusunda kamuoyunun bilgilendirilmediğini ifade eden Alkan, "Kalabalık okullarda, öğretmenler odası sayısının artırılması konusunda bir çalışma yürütülmemiştir. Kalabalık okullarda öğrenci ve öğretmen tuvalet sayılarının artırılması için bir çalışma yapılmamıştır. Okullarda bir sağlık görevlisine gereksinme bulunmaktadır, ancak bu ihtiyaca dönük bir çalışma yürütülmemiştir. Salgınla mücadeleye uygun, sağlıklı ulaşım konusunda bir düzenleme yapılmamıştır. Eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin şehir içindeki hareketliliği öngörülerek genel toplum sağlığı açısından oluşabilecek riskler göz ardı edilmiş ve bir anda birçok sektör normalleşme kapsamına alınmıştır" şeklinde konuştu.