Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şubesi'ndenyapıblan açıklamada, MEB'in Server Yaşam Vakfı'yla imzaladığı protokole göre, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın, ilkokul kategorisi için “Nereden Geliyor Bu Sesler?”, ortaokul kategorisi için “Bir Acayip Yolculuk”, lise kategorisi için ise “Sağlık Olsun!” adlı eserlerden yapılacak.

"Daha önceki yıllarda tarikat ve cemaatlerle yapılan protokoller mahkeme kararlarıyla iptal edilmesine rağmen, bakanlık, mahkeme kararlarını tanımayarak değişik düzeylerde protokol yapmayı sürdürmektedir" denilen açıklamada şunlar dile getirildi:

* Bakanlık, Nakşibendi tarikatıyla irtibatlı olduğu bilinen Server Yaşam Vakfıyla yeni bir protokol yaparak, okullarda "Ufka Yolculuk" adıyla yarışma düzenlenmesinin önünü açmıştır. 'Güzel ahlakı sevdirmek' amacıyla düzenlenen yarışma, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileriyle buluşmayı hedeflemekte, konan ödüllerle öğrencilerin katılımının sağlanması amaçlanmaktadır. Dini vakıf ve cemaatlerden öğrenilecek bir ahlak olmadığını ülkemizde ve dünyada yaşananlar göstermektedir. Bakanlık vasıtasıyla öğrencilerle buluşmayı hedefleyen bu çalışmalar kamu imkanlarını kullanarak, gerici yaşam tarzının toplumun her kesimine dayatmak temel gayeleridir.

* Bu tür çalışmalarda öğrencilerin katılımının sağlanmaması, velilerin ve öğretmenlerin bu konuda duyarlı olması konusunda sendika üyelerimizin gerekli bilgilendirmeyi yapması önemlidir. İl düzeyinde planlanan çalışmaların Eğitim Sen üyelerine duyurulmadan yapıldığı çokça örneğe geçmiş yıllarda tanık olduk. Yine aynı yöntemle Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin bilgisine sunulmadan bu çalışmalar yürütülebilir. Bu konuyu hassasiyetle takip etmek önemlidir. Gericiliğe karşı, laik, bilimsel demokratik eğitimi kazanacağız.