İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 40 bin tablet kampanyasını “Öğrenci sayısının 3,5 milyonu geçtiği İstanbul’da 40 bin tablet dağıtmakla övünüyorlar" sözleriyle eleştiren Erdoğan
MEB’in 2 milyonu aşkın tableti dağıttığını savunmuştu.

BAKAN SELÇUK: 359 BİN 120 TABLET DAĞITILDI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in “Bakanlığınız tarafından bugüne kadar dağıtılan tablet sayısı kaçtır?” sorusuna 9 Şubat’ta “Öğrencilerimizin uzaktan eğitime erişimleri için, ailenin gelir durumu, okula devam eden kardeş sayısı gibi kriterlere göre dağıtımına başlanan 500.000 tablet bilgisayardan 15.01.2021 tarihi itibariyle 359.120 cihazın dağıtımı yapıldı” yanıtı verdiği ortaya çıktı.

“HEDEF 500 BİN TABLET”

Bakan Selçuk ayrıca 500.000 tablet bilgisayar seti satın alma süreçlerinin sürdüğünü ifade ederek, tüm güçlüklere rağmen sürecin plana uygun olarak sürdürüldüğünü kaydetti.

500.000 tablet bilgisayar ve erişim desteklerinin Bakanlık bütçesinden temin edildiğini anlatan Selçuk, dağıtımı yapılan tablet bilgisayar birlikte 25 GB kotalı 4.5 G GSM SİM kart dağıtımı yapıldığını da sözlerine ekledi.

“77 ÜLKE ARASINDA 64’ÜNCÜYÜZ”

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise OECD’nin yayınlanan ‘Covid- 19 Salgınında Eğitim’ çalışmasında Türkiye’nin 77 ülkenin yer aldığı ‘eğitim ve ödev için bilgisayarı olan öğrenciler’ sıralamasında 64. olduğunun açıklandığını hatırlattı.

“HER ÖĞRENCİ UZAKTAN EĞİTİME ERİŞEBİLMELİ”

Türkiye’de yüzbinlerce öğrencinin tablet bilgisayar ya da internet olmadığı için uzaktan eğitime de ulaşamadığının bilinen bir gerçek olduğuna işaret eden Gürer, “Cumhurbaşkanı Rize’de ‘MEB’in dağıttığı 2 milyonu aşkın tableti bir kenara bırakıyorum’ ifadesinde yer alan tablet sayısını MEB tarafından dağıtılan sayıyla örtüşmediği Bakan’ın açıklamasında görülüyor. Bakanlık tarafından dağıtılan tablet bilgisayar sayısı, bilgisayarı olmadığı için eğitime erişemeyen öğrenci sayısının çok altında kalmıştır. Bu konuda gerekli önlemler alınıp, ülkemizin en ücra köşesindeki öğrencilerin de uzaktan eğitime erişmelerinin sağlanması gerekir” dedi.