CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle, öğrenci yurdu kapasiteleri ile ilgili soru önergesi verdi. Açıkel Kasapoğlu’na, “KYK Yurtlarında kontenjan boşluğu yaşanan iller ve bu illerde bulunan KYK Yurtlarının listesi nedir?” sorusunu yöneltti.

'ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI OLMUŞTUR'

“2022 yılı itibariyle, YÖK ve MEB verilerine göre, örgün eğitim olarak yüksek öğretime kayıtlı olan 3 milyon 800 bin civarında öğrenci bulunduğu hesaplanmaktadır. Buna karşın KYK’ya bağlı olan yurtlarda ülke genelindeki kapasitenin 700 bin kişi ile 750 bin kişi arasında olduğu anlaşılmaktadır. Yani KYK Yurt kapasitesinin, öğrenci sayısının yüzde 25’ine dahi yetmediği görülmektedir."


Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu

Açıkel, "Veriler bu şekildeyken, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘KYK yurtları boş. KYK yurtlarına öğrenci arıyoruz’ şeklinde bir beyanatı olmuştur. Milyonlarca gencimiz ve ailesi, barınma konusunda sıkıntı yaşarken yapılan bu açıklama, gençlerde, ailelerinde ve kamuoyunda büyük hayal kırıklığına neden olmuştur” dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel

Kasapoğlu’na şu soruları yöneltti:

Haziran 2022 itibariyle, Türkiye genelinde KYK Genel Müdürlüğüne bağlı kaç adet yurt vardır, bu yurtların toplam kontenjanı nedir?

Kovid-19 Pandemi kısıtlamalarının kalkmasının akabinde, Eylül 2021-2022 döneminde KYK yurtlarına yapılan başvuru sayısı nedir? Başvurular sonrasında yerleştirme oranı ne olmuştur?

Örgün eğitim olarak yüksek öğretime kayıtlı olan 3 milyon 800 bin olan öğrenci sayısının ancak yüzde 20’sine yeten KYK Yurt kapasitesinin, artırılması ile ilgili olarak bakanlığınız tarafından yapılan çalışmalar var mıdır? Varsa nelerdir?

Şu an yapımı, inşaatı devam eden KYK’ya bağlı öğrenci yurdu var mıdır? Varsa kaç yurt inşaat aşamasındadır, bu yurtların ne zaman hizmete girmesi planlanmaktadır? Bu yurtlarla birlikte

Türkiye geneli toplam KYK öğrenci yurdu kapasitesi kaç olacaktır?

İl bazlı olarak KYK Yurtlarının kontenjan bilgileri ve doluluk istatistikleri nedir?

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği, “KYK Yurtlarında kontenjan boşluğu” yaşanan iller ve bu illerde bulunan KYK Yurtlarının listesi nedir?