Londra’da toplanacak olan G7 ülkelerinin dışişleri ve kalkınma bakanları, iki yılın ardından ilk kez ilk yüz yüze görüşme yapacak. 

Bakanlar, Londra zirvesinde, gelişmekte olan ülkelerdeki kadınlara 15 milyar dolarlık bir destek paketini toplu olarak kabul edecek.

AŞI PATENTLERİ DE GÖRÜŞÜLECEK

G7 görüşmeleri sırasında ABD ve Avrupalı liderler, dünyanın fakir ülkelerine aşı ihracatını hızlandırmak ve Hindistan ve Güney Afrika tarafından desteklenen bir öneri olan bazı aşılara ilişkin patent yasalarını gevşetmek için baskı altında olacaklar. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, aşı patentlerinin kaldırılması için geçen hafta sonu ABD başkanı Joe Biden ile konuştu. Beyaz Saray’dan Ron Klain, bu hafta sonu ABD'nin önümüzdeki günlerde "bu aşının nasıl daha yaygın olarak paylaştırılacağı ve daha geniş bir şekilde lisanslandırılacağı" konusunda daha çok şey söyleyeceğini söyledi.

RUSYA VE ÇİN’E KARŞI İTTİFAK

İngiltere Dışişleri Bakanı Raab, müzakerelerin bir kısmının batının Rusya ve Çin'deki otoriterlikle mücadele etmek için nasıl daha güçlü ittifaklar oluşturabileceğine odaklanacağını umuyor.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)