Toplumun kültür düzeyini yükseltmek, kişilerin sosyal ve kültürel gelişimini desteklemek; bilgi, beceri kazandırmak; okuma-yazma bilmeyenlere okuma-yazma öğretmek; eksik kalan genel eğitimlerini tamamlamak, bir üst öğrenim sınavlarına hazırlamak; kültürel değerlerimizi korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Ardahan’daki Hakan Halk Eğitim Merkezi, 7'den 70'e herkese eğitim yolunda ışık olmaya devam ediyor. Eğitim Merkezi, 1965 yılında Hükümet Konağı içerisindeki bir odada hizmet vermeye başlamış, günümüze dek çeşitli kurslar ile Ardahan halkına hizmet veriyor.

VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLER MEMNUN

Şu anda 26 kurs ile eğitim hayatına devam eden merkezde, öğrenciler ve vatandaşın çok memnun olduğunu ifade edem Eğitim Merkezi'nin Müdürü Alperen Çoban, iş ve gönül birliği içerisinde merkezi her alanda başarıya taşıma ve eğitimin niteliğini artırma amacıyla çalıştığını söyledi.

Çoban ayrıca, "Gençlere daha iyi bir gelecek hazırlamak adına kurslarımızı açıyoruz. Kurslarımıza her yaştan insanlar geliyor. bu da bizi çok mutlu ediyor. Kuslarımızın sayısını daha da arttırarak eğitimde öncü olmaya devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İNGİLİZCE ARTIK FOBİ DEĞİL

Kursun daimi öğrencilerinden olan Mahmut Özer, kurs hakkındaki görüşlerini şu şekilde açıkladı:

"Kültür merkezinin açımasıyla birçok öğrencide olduğu gibi benim de merak ettiğim konular hakkında bilgi sahibi olmamda oldukça faydalı oldu. Gitar öğrenmeyi çok merak ediyordum. Ancak burada herhangi bir kurs olmadığı çin öğrenemiyordum bu açıdan kültür merkezi gitar öğrenmemde çok etkili oldu. Bir nebze de olsa artık gitar çalabiliyorum. Bunun yanı sıra İngilizce kursu var. Burası sayesinde bir fobi olan ingilizcem artık A2 düzeyinde. Etrafımda İngilizce bir şey gördüğümde hemen çevirmeye çalışıyorum. Kültür merkezine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

KIZLAR FUTBOL OYNAYABİLİYOR

Kızlara yönelik kurulan futbol kursu için öğrenci Ebru Demir, "Bizim buradaki kızlar için futbol oynamak çok farklı görülürken kurs sayesinde artık oynayabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM KESER DE ZİYARET ETTİ

Öte yandan Hanak Kaymakamı Fatma Turhan Keser de Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek yapılan kursları yerinde inceledi.