Kongre kapsamında Türkiye’nin çeşitli hukuk fakültelerinden katılan öğrenciler, uzman moderatörler eşliğinde kadın hakları ve kadına karşı şiddet olgularına yönelik tebliğler sunuldu.


Kongre tüm Türkiye’den Hukuk Fakültesi öğrencilerine tebliğ sunma olanağı yaratması bakımından bir ilke imza atmıştır. Kongre İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Hülya Gedik ile İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi, İnsan Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü sayın Prof. Dr. Berin Ergin ve İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan YArdımcısı ve Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi sayın Doç. Dr. Gülsün Ayhan Aygörmez’in konuşmaları ile başladı.


Sonrasında öğrenciler kadın hakları ve kadına karşı şiddet konularına ilişkin sunumlarını, disiplinler arası bir yaklaşımla, farklı bilim dallarından Prof. Dr. Ali Cevat Taşıran, Prof. Dr. Oğuz Polat, Doç. Dr. Zeynep Kotan, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Deniz Ünan Göktan’ın moderatörlüğünde tebliğlerini sunmuş, kendilerine yöneltilen sorulara yanıt vererek, bilimsel tartışmalarda bulundu.

Kongre’ye aynı zamanda Kassel Üniversitesi Hukuk Fakültesinden sayın Prof. Dr. Silke Laskowski de sunumuyla katkıda bulundu.