50 bin öğrenciden elde edilen veriler ve İngiltere'deki okullarda yapılan bir anket, dil konusunda yardıma ihtiyaç duyan dört ve beş yaşındaki çocukların sayısının arttığını gösterdi.

MASKE TAKILMASI BİLE ETKİLEDİ

Education Endowment Foundation (EEF) araştırması, salgınla mücadele için alınan önlemlerin küçük çocukları sosyal iletişimden ve kelime dağarcığını artırmak için gerekli olan deneyimlerden mahrum bıraktığını öne sürüyor. 

Büyükanne ve büyükbabalarla daha az temas, sosyal mesafe, oyun oynayamamak ve toplum içinde maske takılması, çocukları konuşmalara ve günlük deneyimlere daha az maruz bıraktı.

İngiltere genelinde ankete katılan 58 ilkokuldan: Yüzde 76'sı, Eylül 2020'de okula başlayan öğrencilerin iletişim konusunda önceki yıllara göre daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Yüzde 96'sı öğrencilerin konuşma ve dil gelişimi konusunda endişeliydi. 

Ve ebeveynlerin yüzde 56'sı, ilkbahar ve yaz aylarında kapatıldıktan sonra çocuklarının okula başlaması konusunda endişeliydi.

YATIRIMLAR ARTTI

İngiltere Çocuk ve Aile Bakanı Vicky Ford, ilk yılların "en önemli yıllar" olduğunu söyleyerek, "Son üç yılda ücretsiz çocuk bakımı haklarımıza harcadığımız 3,5 milyar sterlinlik harcamaya ek olarak, ek destek sağlamak için yeni 700 milyon sterlinlik paketimizin bir parçası olarak ilk yıllarda dil gelişimini desteklemek için 18 milyon sterlinlik yatırım yaptık’’ dedi.


(BBC, Çeviri:polemikhaber)