soL'da yer alan habere göre, Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki resmi/özel ortaokullarda ve liselerde vakfa bağlı "kulüpler" kurulması istendi.

Okullara gönderilen Cemil Akkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü imzalı yazıda "kulüplerin" kurulması, temsilci öğrenci ve danışman öğretmen belirlenmesi söylenerek bu kişilerin isimlerinin atılacağı bir mail adresi gönderildi.

Söz konusu yazı şöyle:

"Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Gençlik Vakfı iş birliğinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimizin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazandırılması amacıyla kulüp kurulması karara bağlanmıştır. 

Bu çerçevede ortaokullarımızda 'Medeniyet ve Değerler Kulubü' ile liselerimizde 'Medeniyet ve Düşünce Kulubü' kurulması ve kurulan kulübe 1 danışman öğretmen ve 1 temsilci öğrenci seçilmesi, seçilen öğretmen ve öğrencinin ekli excel tablosuna işlenerek müdürlüğümüz [email protected] mail adresine 10.09.2021 Cuma günü mesai bitimine kadar gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim."

TÜGVA'nın Valiliğe gönderdiği "protokoldeki" bilgilerde ise öğrencilere "insani, ahlaki, milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerin kazandırılması amacıyla" çalışmalar yapılacağı söylendi.

Yine vakıf temsilcisi imzalı protokolde seçilen öğrencilerle haftada bir saat toplantı yapılması, etkinlikler ve yarışmalar düzenlenmesi istendi.

Aynı isimli kulüp aracılığıyla "Büyük Doğu fikriyatı ve Necip Fazıl etkisindeki neslin Yeni Türkiye ideali", "Sezai Karakoç'un hayatı ve diriliş neslinin sonsuzluk nöbeti", "Nurettin Topçu'nun ahlak söylemi", "Diriliş neslinin amentüsü", "Mehmet Akif'in Süleymaniye kürsüsünden şiirleri", "Çöle İnen Nur adlı kitabın tahlili" etkinlikleri ile gündeme gelmişti.