Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi daha önce FETÖ tarafından yıllarca devlete sızma aracı olarak kullanılmış, KPPSS soruları çalınmıştı. FETÖ, dershanelerinde çözdürdükleri deneme sınavlarıyla çaldıkları sorulara kendilerine yakın kişileri hazırlıyor, doğrudan sağladıkları sınav sorularıyla istedikleri kuruma yerleştiriyorlardı.

İKİNCİ FETÖ SKANDALI

21 Temmuz pazar günü gerçekleştirilen KPSS A Grubu oturumlarının ardından yeni bir "FETÖ skandalı" iddiası ortaya atıldı. Sınava giren adaylar ve bazı öğretmenler, soruların Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarından aynen alınarak KPSS'de sorulduğunu sosyal madyada paylaşarak iddia ettiler.

Sosyal medyada paylaşılan Yediiklim imzalı deneme sınavı sorularının, KPSS'de seçeneklerine kadar aynı olarak adaylara sorulduğu belirtiliyor. Olayın ortaya çıkmasının ardından Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavı satışlarını durdurduğu belirtiliyor. Skandalın patlamasının ardından adaylar CİMER'e başvurarak şikayetçi olmaya başladı.

Sosyal medyada paylaşılan soru örneklerinden bazıları:
 




'SORULARIN AYNI OLMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Yediiklim Akademi'den ismini vermek istemeyen bir yetkili, Polemik TV'den Aykut Metehan'a özel açıklamalarda bulundu. "Yayın kalitemiz ve dershane kalitemiz var. Sezon başlayınca eylül ayında başlar. Temmuz ayında sona erer. Onun için konuyla alakalı herhangi bir açıklama yapmak zorunda da değiliz. Açıklamayı ÖSYM yapar." ifadelerini kullandı. Yetkili "Soruların birebir aynı olması şaibeleri dile getiriyor Bu konu hakkında ne söylemek istersiniz?" sorusuna da "Aynı olması mümkün değil. Kurulumuz değerlendiriyor şu anda. Ona göre kamuoyunu tutturduğumuz soruları paylaşacağız" cevabını verdi.

POLEMİKHABER.COM / ÖZLEM AKTÜRK - AYKUT METEHAN