Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun yüz yüze eğitim için hazırladğı yeni tebliğe göre, sınıflarda yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan öğrencisi olması durumunda da eğitime devam edilecek.

Öğretmenler ve sınıftaki öğrenciler temaslı kabul edilecek.

Yüz yüze eğitime geçilen okullarda, olası bir Covid-19 vakası durumunda ne tür bir prosedür uygulanacağı merak konusuydu. Koronavirüs Bilim Kurulu yüz yüze eğitim için yeni bir tebliğ hazırladı.

Haber Global muhabiri Ozan Ulaş Caymaz, detayları şu şekilde aktardı:

İlkokul 1. sınıflarda ve okul öncesi yüz yüze eğitimin başlamasıyla en çok merek edilen konu olası bir vaka durumunda nasıl bir prosedür uygulanacağıydı.

Olası bir vaka durumunda sınıftaki tüm öğrenciler ve öğretmen temaslı kabul edilecek.

Sınıfta bir vaka tespit edildiğinde, sınıfta maske ve sosyal mesafe kuralına uyuluyorsa öğrenciler temaslı kabul edilecek ve 14 gün boyunca eğitimlerine devam edebilecekler. Teneffüslerde isetemaslı öğrencilerin diğer sınıflardan ayrı tutulması sağlanacak.

Ana okulunda pozitif vaka çıkarsa öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek ve 14 gün boyunca evde izolasyonda olmaları sağlanacak.

Yine bir öğretmende pozitif vaka çıkarsa tüm öğretmenler temaslı kabul edilecek, maske ve mesafe kuralına uyarak okuldaki eğitime devam edecek.

İkinci ya da üçüncü vakaların tespitinde ise öğretmanlar yakın temaslı kabul edilecek ve 14 gün izolasyonları sağlanacak.

Öğrenciler arasında vaka sayısı artınca öğrenciler arasıda semptom taraması yapılacak. Her 2 saatte bir okul tarafından öğrencilerin ateşi ölçülecek, semptom belirlenen öğrenciler sağlık kuruluşlarına yönlendirilecek.