İstanbul Ataşehir'de bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda müdür olarak görev yapan L.K, öğrenci velilerinden bağış adı altında topladığı paraları okul aile birliğine bildirmeden zimmetine geçirdiği iddiasıyla suçlandı.

ZİMMET İDDİASINA SUÇ DUYURUSU

Söz konusu paraları tutanaksız olarak zimmetine geçirdiği iddiasını Cimer'e yazan Okul Aile Birliği Başkanı Alev Derdiyok ardından Anadolu Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ

Savcılık ise anılan müdür hakkında soruşturma izni istedi ancak Sancaktepe Kaymakamlığı soruşturma izni vermedi.

KAYMAKAMLIK: İŞLEMLERDE USULSÜZLÜK YOK

Gerekçesinde ise müdür L.K.'nin tatil döneminde okul aile birliğinin izinde olması, eğitim ve öğretimin başlayacak olması ve temizlik işlerinin yapılması gerektiğinden inisiyatif aldığını ve makbuzu aile birliğine vermeyi unuttuğu için işlemlerde usulsüzlük yapılmadığını kaydetti.

SORUŞTURMA İLDEN İLÇEYE ALINDI

Konu hakkında konuşan Alev Derdiyok, soruşturmayı il milli eğitim müdürlüğünün yürüttüğünü ancak oradan ilçe milli eğitime verildiğini belirtti.

"MÜDÜRÜ SUÇSUZ BULSALARDI OKULUNDA ÇALIŞIRDI"

Konuyu il müdür yardımcısı ile görüştüğünü ve bu konuyla ilgileneceklerini kaydeden Derdiyok, "Bir süre sonra ise aradığımda, ‘bizi siyaseten aşan şeyler oldu’ diyerek soruşturmaya müdahale edildiğini belirtti. Müdürü suçsuz bulsalardı kendi okulunda çalışmaya devam ederdi" dedi.

MÜDÜR İDDİALARI REDDETTİ

Başka bir okulda müdür olarak görevlendirilen L.K. ise iddiaları reddederek iftira olduğunu belirtti. (Cumhuriyet)