İlginç müfredat ülkede tartışmalara konu oldu. Derslerde çocuklara, başka kişilere, çıplak görüntü göndermeleri yönündeki baskılara ve tehditlere nasıl direnmeleri gerektiği ve gönderdikleri görüntülerde yüzlerini buzlama yöntemleri gibi konular öğretilecek.

Hükümeti harekete geçiren veri ise cinsel içerikli mesajlaşma ve internet üzerinden çocuk istismarı vakalarının artmasıyla ortaya çıktı.

Belçika'daki birçok okul, aylardır bu konuda öğrencilerini uyarmaya başladı.

Cinsel içerikli mesaj ve çıplak görüntü paylaşımı konusunda daha geniş kesimlerin bilgilendirilmesi amacıyla, bu konunun zorunlu ders olarak okutulmasına karar verildi.

Flaman Cinsel Sağlık Uzmanlık Merkezi (Sensoa), cinsel içerikli mesajlaşma konusunda ders paketleri geliştirdi. 

Önümüzdeki eğitim yılından itibaren orta dereceli okulların üçüncü ve dördüncü sınıflarında bu konu, zorunlu ders olarak okutulacak.

Araştırmalara göre, 12 ile 18 yaş arasındaki her 10 gençten biri, son 2 ay içinde en az bir kez çıplak görüntüsü bir başkasıyla paylaştı. 

Her 10 gençten dördü de, çıplak fotoğraf ya da video kaydetti.

Geçen yıl, "Eveline" adlı bir sosyal medya kullanıcısı tarafından çıplak görüntü göndermeye ikna edilen Belçikalı bir grup ünlünün kamuoyu ile paylaşılan fotoğrafları da, 
Belçika'da en çok tartışılan 'skandallardan' birisi olmuştu.
(BBC)