Koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerin mezuniyet törenleri iptal edilmişti. Yeni öğretim döneminden önce bazı üniversiteler yapamadıkları mezuniyet törenlerini gerçekleştirmeye başladı. O üniversitelerden biri de İstanbul Bilgi Üniversitesi oldu. Bilgi Üniversitesi 2 yıldır gerçekleştiremediği (2020-2021) mezuniyet törenlerini bir hafta süreyle gerçekleştirecek.

Bilgi'deki mezuniyet törenlerinin ikinci günü bugün santralistanbul Kampüsü'nde gerçekleşti. Öğrenciler ve aileleri diplomalarını alırken büyük bir mutluluk yaşadı. Törende ilk konuşmayı Rektör Prof. Dr. Alpaslan Parlakçı yaptı.

Parlakçı'dan sonra mezuniyet töreninin açılış konuşmasını İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Benan Orbay yaptı. 

ŞAHİN VE TÜRECİ'NİN 3 ERDEMİ

Prof. Dr. Orbay, pandeminin insan yaşamını nasıl etkilediği anlattı, koronavirüs aşısını bulan Uğur Şahin, Özlem Türeci'den alıntı yaptı. Prof. Dr. Orbay, "En başarılı Covid-19 aşılarını geliştiren ve kökenleri bu topraklara dayanan iki önemli bilim insanı Uğur Şahin ve Özlem Türeci." dedi. Öğrenciler ve öğretim üyeleri ise alkışladı.

Prof. Dr. Orbay konuşmasına şöyle devam etti:

Gerçekten ikisi de alkışı hak etmiş bilim insanları. Onların gençlere yönelik yaptığı konuşmada birkaç önemli noktaya vurgu yaptıklarını gördüm. Ben de bunu bugün burada bir kere daha anlatarak aklınızda kalmasını sağlamaya çalışacağım.

İnsan hayatı boyunca birçok karar alır diyorlar Şahin ve Türeci. Bu iki bilim insanı aslında kanser hastaları için hastaya özel ilaç geliştirmek için yola çıkmışlar. Ancak pandemi başlayınca kullandıkları yöntemin, aşı geliştirmekte de yarayacağını fark etmişler ve bunun üzerinde çalışmaya karar vermişler. Bu sayedede bütün insanlığa umut ışığı olan Biontech aşısını geliştirmişler.

Şahin ve Türeci konuşmasında bu süreçte kendilerine 3 önemli erdemin kendilerine yol gösterdiğini belirtiyorlar. Bunlar; cesaret, tevazu ve sebat etmek. 

Evet sevgili gençler, bu 3 erdem hayatınızın meşalesi olsun. Attığınız her adımda cesur olun ve başarısızlıktan korkmayın. Tarih, Şahin ve Türeci'nin hikayesinde olduğu gibi 100'lerce kez başarısız olup sonunda dünyayı değiştiren keşifler yapan insan hikayeleri ile dolu.

"BİRLİKTE ÜRETMEK, PAYLAŞMAK OLSUN MUTLULUK KAYNAĞINIZ"

Tevazu gerçekten çok önemli, kendinize güvenin, kendinizle güven duyun ama bunu yaparken tevazu sahibi olun. Başkalarından üstün olmak; onların önüne geçmek değil birlikte üretmek, paylaşmak olsun mutluluk kaynağınız.

"VAZGEÇMEMEK ÇOK ÖNEMLİ"

Sebat ve kararlılık, duygusal dayanıklılık başarının en önemli anahtarları; bu da Şahin ve Türeci'nin vurguladığı 3. erdemdi. Vazgeçmemek çok önemli, bunu aklınızda hiç çıkarmayın lütfen.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Prof. Dr. Orbay konuşmasında 20 Nisan 2020'de hayatını kaybeden, İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selime Sezgin'i anarken duygusal anlar yaşadı. Sezgin için, "O benim de hocamdı, hiçbir mezuniyet törenini kaçırmayan bir hocaydı Selime hocamız. Tüm öğrencilerini anne sevgisi ile kucaklayarak buradan uğurlardı. Onların iyi bir şekilde yetişmesi için hiçbir çabadan kaçınmazdı. Son günlerine kadar da bu çabanın içerisinde oldu hep. Eşsiz bir hocaydı, ışıklar içinde uyusunlar" dedi, gözyaşlarına hakim olamadı. O anlarda öğrencilerin de ağladığı görüldü.

"EFSANE HOCA SAHNEYE BÖYLE DAVET EDİLDİ"

Ekonomi bölümü öğrencilerinin diplomaları verilirken Prof. Dr. Burhan Şenatalar, "Efsane hoca, hocaların hocası" denilerek sahneye davet edildi.

BAŞARILI GENÇ YAZAR DA MEZUN OLDU

Diplomasını alanlar arasında ParaAnaliz'de yazılarıyla dikkat çeken Yağız Kutay Işık da vardı. Işık, Ekonomi bölümünü başarıyla tamamladı.

Yağız Kutay Işık şu anda muhalif.com.tr'de ekonomi yazıları yazıyor.