Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, “Çocuğunuzu ele geçirme kanunu” adıyla ele aldığı yazısnda görüşülecek olan Öğretmenli Meslek Kanuna ilişkin ‘Öğretmenler, öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarından ve bunlara denkliği kabul edilen yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar arasından, Milli Eğitim Bakanlığı’nca seçilirler.’ maddesinin kaldırıldığına dair iddialarda bulundu. Pehlivan, 'Öğretmenleri başka kurumlar seçecek!' ifadesinin altını çizdi

ÖĞRETMENLERİ 'TARİKAT' SEÇECEK

Yazısında daha önce skandallarla gündeme gelen tarikat ve vakıflarla ilgili Pehlivan,  "O halde şu ihtimal yok mu: Nurcu ve Nakşi tarikat vakıflarıyla, TÜRGEV ve ENSAR gibi kurumlarla sürekli protokol imzalayan MEB, okuldaki öğretmenin seçimini de onların eline bırakmaz mı?" sorusunu aktardı."Yani büyük bir sürpriz olmazsa yasalaşacak bu kanun maddesiyle, yeni öğretmenler tam da hayaldeki gibi 'dindar ve kindar nesil yetiştireceklerden' mi seçilecek?  Misal, Diyanet İşleri Başkanlığı da bu yeni süreçte nasıl bir rol üstlenecek? 

Hatta ve hatta... Diyanet’in '4-6 yaş grubu Kuran kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik MEB ile toplantı gerçekleştirilecektir' hedefi için yeni kanunla yol temizliği mi yapılıyor?  Maalesef bu sorulara hayır, diyemiyorum.”