Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından liyakatsiz alımların önüne geçebilmek için düzenleme getirilirken bundan sonra 'adrese teslim' ilan vermenin yolları zorlaştı...

ÖZKOÇAK: KARARDA GEÇ KALINDI

Verilen kararın olumlu olduğunu dile getiren Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Genel Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Vahdet Özkoçak, kararda geç kalındığını dile getirdi.

GÖZE BATTIĞI İÇİN...

Son dönemde üniversite başarı derecelerinde düşüş yaşandığına ve adam kayırmacılığın arttığına dikkat çeken Özkoçak, 'adrese teslim' olarak tabir edilen kişiye özel ilanların göze battığı için bu yola gidilmek durumunda kalındığını söyledi.

"ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ"

Geçmişte FETÖ'nün sınav sorularını çaldığını belirten Özkoçak, "FETÖ, özel oluşturduğu jürilerle, kişiye özel ilan verdiği akademisyenlerle doldurulmuştu. Bu adımın darbe girişiminin hemen ardından atılması gerekirdi. Atı alan Üsküdar’ı geçti" ifadelerini kullandı.

ALTI DOLDURULMALI UYARISI

YÖK'ün bu kararın altını mutlaka doldurması gerektiğini vurgulayan Özkoçak, "Herhangi bir makale yazmış olmak, bir AB projesinde çalışmış olmak gibi durumlar tekrar ilanlarda kullanılabilecek mi? Bir öğretim üyesinin dosyası 3 ya da 5 jüriye gönderiliyor, bu jüriler özel kurulmamalı. Hak edene hakkı verilmeli. Eğer bunları engelleyemezsek alınan karar etkisiz olur" dedi.

GENÇ AKADEMİSYENLER UMUTSUZ

Öte yandan akademisyenlerin siyasi görüşlerinden dolayı kadrolara yerleşmekte sıkıntı çektiğini söyleyen Özkoçak, profesörlük unvanını almaya hak kazanmış ama doçentlik kadrosuna yerleşememiş birçok akademisyen olduğunu ve genç akademisyenlerin de umutsuz olduğunu söyledi. (Cumhuriyet)