15 Şubat'tan itibaren okulların açılabileceğinin sinyalini veren bakan Ziya Selçuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

* İkinci dönemde salgının yolumuzdan çekildiği oranda okullarımıza hep beraber döneceğiz ve 15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarımıza çağırmak orada görmek istiyoruz.

* Salgın koşullarını dikkate alarak elbette bu değerlendirmeler de yapılıyor. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılamak niyetindeyiz.

* Sevgili öğrencilerimiz, güzel evlatlarım; Tatilimiz bildiğiniz gibi 23 gün sürecek. Uzun bir kış tatili olacak. Fırsat buldukça oyunlar oynayın lütfen. Bedeninizle ruhunuzla şarkılar dinleyin, müzikler dinleyin, bol bol okuyun.

* Mutlaka bir yerlere gidip gezin ve notlar alın, resim yapın ve kendinizi, ruhunuzu, bedeninizi dinlendirmenin böyle güzel yollarını bulun lütfen.

* Çevrenizi en az ekrana baktığınız kadar dikkatle, güzeli çirkinden, iyiyi kötüden ayırmak üzere bakın ve çevrenin doğanın etrafımızda olup bitenlerin ne kadar güzel ne kadar farklı olduğunu görebilirsiniz.

* Lütfen elinizden. geldiği kadar gücünüzün yettiği kadar bütün işlerinizi kendiniz yapın. Kimseye yaptırmayın. Eğer güçlü insanlar olmak istiyorsanız kendi işlerinizi kendiniz yapmalısınız ve kendi kendiniz çözmelisiniz.

* O zaman ayakta durma ihtimaliniz çok. Daha güçlü olma ihtimaliniz söz konusu olacaktır.

* Evde bu kadar çok kalmak sizi bunalttı biliyorum. Bunu binlerce kez duyuyorum sizlerden. Bunun farkındayım. Elbette aileler de farkında. Belki bu dönemde en çok kullandığınız kelime sıkıldım kelimesi olabilir. Ben diyorum ki elbette sıkıldık, elbette yorulduk. Ama her zaman yapılacak güzel işler vardır. Her zaman yapılacak güzel etkinlikler vardır.

* Azimli olmanız, istikrarlı olmanız çok önemli. Bir resim yapmanız, bir yemek yapmanız bir yazıyı, hikayeyi kaleme almanız gerçekten çok çok değerli üretimde bulunmak, çok kıymetli ve bu şekilde içinizin rahatladığını da göreceksiniz. Biraz daha büyüdüğünüzü de hissedeceksiniz.

* Biz de sizler için böyle anlara şifa olacak, iyi geleceğine inandığımız her güne özel etkinlikler hazırladık. Bu etkinlikleri sizlerle paylaşacağız ve birlikte 23 gün tatil etkinlikleri adı verdiğimiz bu etkinliklerle sizler her gün farklı etkinlikler yapabileceksiniz ve farklı çalışmalarla eğlenerek, öğrenme fırsatını devam ettireceksiniz.