Halkın bankalarda bulunan dövizlerinin bir kısmının Merkez Bankası'nda tutulması gerektiğini söyleyen Kahveci, Merkez Bankası'na ait olmayan bu paranın da tekrar piyasaya satıldığını iddia etti. Kahveci, bu satışların döviz kurunun yerel seçim döneminde artmaması adına yapıldığını söyledi ve ekledi "Siyasi koltukları uğruna, ülkenin geleceği kayboluyor."

"DÖVİZ BİTİNCE 'EYY'LER DE BİTTİ"

Ekonomi bağlamında dış politikayı değerlendiren Kahveci şu ifadeleri kullandı

*3 ay önce gemilerimiz Akdeniz'de gaz arıyordu. Nerede o gemiler? Limanda... 

*S-400'ler arızalı denilerek geri verilecek deniyor. Anlı-şanlı terör uzmanlarımız ekranlarda konuşuyordu. Hepsi şimdi sus-pus. Döviz bitince 'eyy'ler de bitti. Yüzde yüz haklı davalarımızı bile savunamıyoruz.

"VATANDAŞIN KÖTÜ EKONOMİ YÖNETİMİNE TEPKİSİNİ GÜLEREK ANLATIYORLAR"

"128 Milyar Dolar satılmamsına rağmen kur 8.58'i gördü. Bu nasıl bir başarı?" diyen Kahveci, vatandaşın ekonomi politikalarına güvenmemesi nedeniyle dolara yöneldiğini, 
iktidar temsilcilerinin para kaybolmadı derken vatandaşın aldığı dövizi işaret ederek kötü yönetime tepkiyi gülerek anlattıklarını söyledi. 

"HİÇBİRİNE ZIRNIK PARA VERMEDİLER"

İktidar temsilcilerinin 128 milyar dolar nerede sorusuna verdikleri cevaplarda; kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin desteği ve ihtiyaç sahiplerine yapılan desteklemeleri işaret etmesi üzerine Kahveci 
"Bütün bu paranın kaynağı, işçilerin emekleriyle oluşturulan işsizlik fonu. Ödendiği söylenen 60 Milyar Liranın çoğu buradan alındı. Merkezî bütçeden alınan 8 Milyar Lira. Pandemi döneminde halktan daha fazla para topladılar. 2020 yılında hedeflenen gelirin 73 Milyar Lira fazlasını topladılar. 959 Milyar Lira parar toplayacağız demişler... 73 Milyar Lira fazlasını toplamışlar. Vatandaşa 9 Milyar Liranın üzerinde ceza yazdılar." dedi.