Dolar kuru geçtiğimiz haftayı 14 lira 90 kuruş seviyesinin üzerinde kapatırken haftanın ilk işlem gününde de yükselişini sürdürdü. Dolar endeksi  104’ü geçerken Türkiye’de ise dolar kuru 15 lira 09 kuruş’a kadar artış gösterdi. Peki dolar kurunda yükselişler devam edecek mi? bu soruya altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş cevap verdi.

Katıldığı bir televizyon programında para piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendiren Finans analisti İslam Memiş’e "Dolar kurundaki yükseliş devam eder mi" sorusu yöneltildi.

Fed’in yıllar sonra faiz artırdığına dikkat çekerek doların tüm dünya piyasalarında değer kazandığını ifade eden İslam Memiş, 14 lira 80 kuruş seviyelerinde baskılanan fakat bu baskıya rağmen 15 lirayı geçen dolar kurunun haziran ve temmuz aylarında da yükselişine devam edeceğini beklediğini açıkladı.

DOLAR KURU KISA VADEDE NEREYE KADAR ÇIKAR?

Haber programında “Uluslararası piyasalarda doların değer artışı devam ediyor. Hal böyle olunca gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde dolar değer kazandığını gözlemliyoruz.” Diye konuşan İslam Memiş “Dolar kurunda 15 lira 30 kuruş seviyesi güçlü bir direnç olarak göze çarpıyor. Teknik olarak bu seviyeyi takip etmeyi sürdüreceğiz. Eğer bu seviye de aşılırsa dolar kuru yükselişini 15 lira 50 kuruş seviyesine kadar sürdürebilir” diye konuştu.

Dolar kurunda yükseliş beklediğini dile getiren Memiş 15 lira 50 kuruş seviyesinden sonra dolar kurunun yükselişinde belirleyici olacak unsurun dolar endeksi olacağını dile getirirken her hangi bir geri çekilme durumunda destek seviyesi olarak da 14 lira 80 kuruş seviyesinin takibe alınması gerektiğini vurguladı. İslam Memiş konuşmasının bir bölümünde dolar kurunun yıl içerisinde 16 lirayı da çok rahat göreceğini takipçileriyle paylaştı.