Milyonluk ihalenin teknik şartnamesinde yer alan maddeler ise dikkat çekti.

ŞARTNAMEDEKİ MADDELERİN TEK BİR ADRESİ İŞARET ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ 

Belediye, teknik şartnamesinde şöyle denildi:

“Osmangazi ilçe sınırları içinde bulunan ibadethanelerin mobil araçla yerinde sıcak su ve köpüksüz deterjanlı buharlı sistem ile endüstriyel halı temizlik hizmet alımı işi alınacaktır. Yıkama esnasında kullanılacak sistemin halılarda ıslaklık kalmaması için en az 12 HP, 4.000-8.000 WATT olması gerekmektedir. Sistemin ibadethane hallarına uyguladığı basınç derinlemesine temizliği sağlaması ve aynı zamanda ibadethane halılarında hasara yol açmaması amacıyla endüstriyel halı yıkama makinesinden çıkan suyun basıncı 400-700 psi aralığında olmalıdır.

Halılara uygulanan sistem suyu temizliğin sağlıklı olmasını sağlamak amacıyla sıcaklığı minimum 70°C, halılara zarar vermemesi için maksimum 90°C aralığında olmalıdır. Besleyici makine ve cihazlar ibadethane dışarısında kalacak olan araç üzerinde bulunmalıdır. İş deneyim belgesinde “Halı temizliği veya yıkaması hizmeti” ifadesi açıkça belirtilmelidir. İş deneyim belgesi oranı teklif edilen tutann en az yüzde 40’ı oranında olmalıdır.”

MAKİNE ÖZELLİĞİ KAFALARI KARIŞTIRDI

İhale şartnamesinde, makine özelliklerinin yer aldığı maddede istenen özelliklerin sadece ithal bir firmanın üretmiş olduğu makinede bulunduğu iddia edildi.

“YÜZDE 40 ORANINDA İŞ DENEYİM BELGESİ İSTENİYOR”

Şartnamedeki iş deneyim belgesi, yıllardır halı yıkamayla uğraşan firmaları bile şaşkına çevirdi. Bir firma sahibi, 150 bin metrekare bir halı yıkama ihalesinde teklif edilecek tutarın yüzde 40 oranında iş deneyim belgesi istenmesine tepki gösterdi. Firma sahibi, “Fiyat üzerinden değil metrekare üzerinden bile gidilecek olunursa kamuya bundan önce en az 60 bin metrekare halı yıkamış olma şartı isteniyor. Kamu kurumlarına hangi halı yıkamacı bu kadar iş yapmış? Demek ki birileri yapmış ve bu ihaleyi alabilmeleri için de bu madde, şartname de yer almış. Bu madde ihale şartnamesinde olmasa daha fazla istekli ihaleye girebilecek ve daha düşük fiyatla bu iş yapılabilecek. Böylelikle belediyenin parası da kasasında kalmış olacaktı” ifadelerini kullandı.

“500 MİLYON LİRALIK HAKSIZ KAZANÇ SÖZ KONUSU”

Seçimlerde belediye bütçesinden yaklaşık 2 milyon lira harcadığı ortaya çıkan AK Parti'li Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, akrabalarına 500 milyon lira haksız kazanç sağlamakla gündemde gelmişti.

İYİ Parti Osmangazi ilçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu, Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Dündar'ın Yunuseli Havaalanı yakınındaki, Erdönmez ailesine ait alanda yükselen konut projesinde, akraba kayırmacılığının rol oynadığını, en az 500 milyon TL’lik bir haksız kazancın söz konusu olduğunu iddia etmişti.