Dünyanın en büyük kripto para birimi, Nisan ortasından bu yana en yüksek seviyesi olan yaklaşık yüzde 4 artışla 59 bin 664 dolara kadar yükseldi. Bu yıl değerini ikiye katlayan Bitcoin, Nisan ayının rekor seviyesi olan 64 bin 895 dolara yakın.

BORSA KOMİSYONU FİTİLİ ATEŞLEDİ

Bloomberg News Perşembe günü, konuya aşina olan kişilere atıfta bulunarak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), ABD’de ilk bitcoin vadeli işlemleri olan ETF'nin önümüzdeki hafta kullanıma sunulmasına izin verileceğini bildirdi.

Asya merkezli kripto para borsası AAX'in Araştırma ve Strateji Başkanı Ben Caselin, Bitcoin’in 59 bin doların üzerindeki yükselişinin keyfi olmadığını ve uzun vadeli yatırımcıların bir süredir beklediğini söyledi.

Caselin, "4. çeyreğin ABD'de bir bitcoin ETF çevresinde önemli ilerleme görmesi bekleniyor" dedi ve bugünkü hareketlerin, SEC'in yatırımcı eğitim ofisinden bir tweet ile de teşvik edildiğini söyledi. SEC’in tweetinde, "Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri olan bir fona yatırım yapmadan önce, potansiyel riskleri ve faydaları dikkatlice tarttığınızdan emin olun" şeklinde kaydedildi.

ABD GERİDE KALDI

VanEck Bitcoin Trust, ProShares, Invesco, Valkyrie ve Galaxy Digital Funds dahil olmak üzere birçok fon yöneticisi, Amerika Birleşik Devletleri'nde bitcoin ETF'lerini başlatmak için başvuruda bulundu. Cryptocurrency ETF'leri bu yıl Kanada ve Avrupa'da başlatıldı.

SEC Başkanı Gary Gensler daha önce kripto piyasasının kayıtlı olmayan menkul kıymetler olabilecek birçok token içerdiğini ve fiyatları manipülasyona açık ve milyonlarca yatırımcıyı risklere karşı savunmasız bıraktığını söyledi.

Bloomberg’in haberi, ProShares ve Invesco'nun tekliflerinin vadeli işlem sözleşmelerine dayandığını ve Gensler'in "önemli yatırımcı korumaları" sağladığını söylediği yatırım fonu kuralları kapsamında dosyalandığını söyledi. 

Reuters