1 Ocak 2019 itibariyle kaldırılan Adil Kullanım Kotası (AKK/AKN) için internet servis sağlayıcıların (İSS) paket çalışmaları hızla devam ediyor.

Geçen hafta bazı internet servis sağlayıcısının yeni dönem için sunacakları paket fiyatlarını açıklamasından sonra, yeni bir detay daha belli oldu. Şirketlerin web sitelerinde yer alan bilgilere göre AKK uygulaması, internetin yaygınlaşması için hayata geçirilen ekonomik fiyatlı pakete uygulanmaya devam edecek. 

Bu paket kapsamında kullanıcılara 4 Mbps hızında 20 GB ve 50 GB kotalı internet paketleri sunuluyordu. İlk kez evine veya işyerine internet bağlatacaklara sunulan seçeneklerin fiyatı ise 29.90 TL ile 39.90 TL arasında değişiyordu. Yaklaşık 3 milyon abonenin faydalandığı bu paketlerde AKK uygulanmaya devam edecek. Başka bir deyişle, bu pakete sahip olan kullanıcılara 20 GB veya 40 GB’lık paketlerini bitirdiklerinde düşük hızla internet bağlantısı almaya devam edecek. 

İnternet servis sağlayıcı şirketlerden yapılan açıklamada, “4 Mbps 20 GB ve 4 Mbps 40 GB paketlerinde olan müşterilerimiz paket değişikliğinden etkilenmeyecektir. Bu paketler dışındaki müşterilerimiz içinse düzenleme geçerli olacaktır” denildi. 

Buna ek olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile hayata geçirilen bakanlığa bağlı okul, kurum ve kuruluşlara sunulan paketlerde de AKK uygulaması devam edecek. Bu kurumlarda mevcut sunulan paketleri AKK’li olarak kullanmaya devam edecek

Polemik Haber