TÜİK tarafından şubat ayı enflasyon verisi açıklandı. Verilere göre enflasyon yüzde  4,81 artarak yıllık bazda yüzde 54,44 oldu. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, bugünkü köşe yazısında enflasyon değerlendirmesinde bulundu.

AK PARTİ İÇİN BİR KLASİK OLDU

"Enflasyonda yüzde 50'nin üzerine merhaba dediğimiz bir günü yaşıyoruz" diyen Zelyut, Rusya- Ukrayna kriziyle artan emtia fiyatlarına vurgu yaptı. AK Parti için krizlere hazırlıksız yakalanmanın artık bir klasik olduğunu belirten Zelyut, "Salgın diyorduk ya, bu sefer de Rusya-Ukrayna savaşına hazırlıksız yakalandık. Enerji ve gıdada Rusya'ya bağlı Türkiye şimdi de artan petrol ve buğday fiyatlarından bir darbe daha yiyecek" ifadelerini kullandı.

ENFLASYON COŞTU BİR KERE, SIRADA DOLAR VAR

Mart ayında politika faizini artırması beklenen ABD Merkez Bankası'nın (FED) kararı ve yüksek enflasyon karşısında TL'nin hızla değer kaybedeceğini belirten Yeniçağ yazarı Zelyut, "Turizm gelirleri en az yüzde 30 düşecek, yani öyle bekledikleri gibi 35-40 milyar dolar yurda girmeyecek. AK Parti'nin ihracat efsanesi de yalan oldu. Cari açık artıyor, ürettikçe yapılan ithalat eksi rezervlerdeki yarayı artırıyor. Üstüne enflasyon artıp Lira'ya değer kaybettiriyor. Amerika'da enflasyon coştu bir kere, eninde sonunda faiz artacak, basılan dolarlar geri çekilecek. Dolar/TL ne olacak? 18'in üzerinde olacağını söylemek yanlış olur mu?" dedi.