Manisa’nın Akhisar Belediyesi’nce kırsal kalkınmayı desteklemek, organik yumurta üreterek geleneksel köy tavukçuluğunu yaşatmak amacıyla başlatılmak istenen çiftçilere ücretsiz tavuk projesi, Akhisar Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri tarafından çekimser karşılandı.  

Akhisar Belediyesi, ilçede kırsal kalkınmayı desteklemek, organik yumurta üreterek geleneksel köy tavukçuluğunu yaşatmak için başlattığı ücretsiz tavuk projesi, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hastalık riski olabileceği iddia edilerek reddedilmişti. Akhisar Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında yeniden gündeme gelen konu, tartışmalara neden oldu. 

ORGANİZE ÜRETİME DESTEK

Cumhuriyet'in haberine göre, çiftçiye yönelik tavuk desteğini daha önce birçok belediyenin yaptığına değinen Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Ülkemizde belirli aralıklarla bu projeyi yapan belediyelerimiz var. AK Parti’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Belediyesi var. MHP’li Ereğli Belediyesi var. Bu ‘hastalık riski’ AK Parti ve MHP’li belediyeler tarafından yapılınca sorun olmuyor da CHP’li bir belediye yapınca mı sorun oluyor? Yani kısaca anladık ki, tavuğun bile AK Parti’lisi CHP’lisi oluyormuş. Memleketimizde AK Parti’li tavuklar hasta etmiyormuş, CHP’li tavuklar hasta ediyormuş. Onlara onay var ama bize yok. Böyle siyaset yapılmaz. Sizin bu siyasi tavrınız sebebiyle çiftçi en kötü yıllarını yaşıyor. Hizmet üretmek, halka destek olmak isteyenlere engel olmayın” ifadelerini kullandı.

Akhisar Belediye Meclisi’nde yer alan ve çiftçiye aşıları yapılmış 20 adet yumurtacı ırk ücretsiz tavuk dağıtılmasını kapsayan kırsal mahallelere yönelik destek maddesi, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin çekimser, CHP ve İYİ partili meclis üyelerinin evet oyu ile Tarım Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi.