Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk, elektrik zamlarına tepki gösterdi. Gençtürk, "Elektrik faturaları maalesef kiraları aşmış durumda. Elektrikleri ödeyemeyeceğiz, bir çare bulmak lazım. Bu faturalarla yazın kimse dondurma alamaz. Hiç kimse o dondurma dolabını koyamaz. Maalesef esnafımız buzdolaplarının fişlerini çekti. Yarın tavandaki, vitrindeki lambayı da söndürürse sokaklarımız kararır" ifadelerini kullandı.

Reşat Gençtürk, elektrik zamları üzerinden AK Parti hükümetini eleştirdi. Bornova Belediyesi'nin Şehit Er Adem Bilaloğlu Sosyal Tesisleri'nde yapılan kongrede konuşan Gençtürk, elektrik faturalarının dükkan kiralarını aştığına dikkat çekti.

'ELEKTRİK FATURALARI KİRALARI AŞMIŞ DURUMDA'

Gençtürk, esnafın durumuna ilişkin açıklamaları şöyle:

"Esnaf olarak elektrik derdimiz var, maalesef çok pahalı hale geldi. Çorbacı arkadaşıma gittim. 50 metrekare dükkanı var. Elektrik faturası bin 850 lira gelmiş. Kirası bin 100 TL. Elektrik faturaları maalesef kiralarını aşmış durumda. Bu elektrikleri ödeyemeyiz. 6 bin lira, 9 bin lira fatura gelen dükkanlar var. Hükümetimizden destek istiyoruz. Elektrikleri ödeyemeyeceğiz, bir çare bulmak lazım. Kademeyi mi artıracaksınız, yaz kış tarifesi mi getireceksiniz, KDV'sini mi ÖTV'sini mi indireceksiniz, bu çok önemli. Bu faturalarla yazın kimse dondurma alamaz. Hiç kimse o dondurma dolabını koyamaz.

'ESNAFIMIZ BUZDOLAPLARININ FİŞİNİ ÇEKTİ'

Maalesef esnafımız buzdolaplarının fişlerini çekti. Yarın tavandaki, vitrindeki lambayı da söndürürse sokaklarımız kararır. Caddelerimiz, mahallelerimiz kararır. Esnaf ve sanatkar mahallenin bekçisi, aynı zamanda Cumhuriyet’in ve demokrasinin de bekçisidir. İşlerimiz yüzde 50'lerde. Bu fiyatların yüksekliğinden girdilerin pahalı olmasından dolayı böyle. İnsanların alım gücünün düşmesinden dolayı. Ne yapacağız? Fiyatların, enflasyonun düşmesini bekleyeceğiz."