25 bin lira milletvekili maaşı alan AK Parti'li İsmail Tamer, iktidarın ekonomi politikasını eleştirenlere, gerçeklerle bağdaşmayan örneklerle yanıt verdi. Sanki çarşı-pazarda her şeyin fiyatı artmıyormuş, vatandaş bir eli yağda, bir eli balda yaşı-yormuş gibi sözler sarf etti. 

VATANDAŞ ZENGİNMİŞ! 

Türkiye ekonomisi ve asgari ücrete ilişkin eleştirilere yanıt veren İsmail Tamer şunları söyledi:

“Asgari ücret geçmişte 100 dolar civarında bugün ise 400 dolarlara çıkmış. Az, yeterli değil. Bu ülke zengin olsa da asgari ücreti üst seviyede verse. Türk ekonomisi sıkıntılı süreçte bile büyüyor ve bu ilerlemeyi yok sayamayız. İşsizlik oranı zaman zaman düşüyor zaman zaman yükseliyor, biliyoruz. Bazı sıkıntıların bu pandemi döneminde olduğunu söylemek lazım. Sıkıntılı süreç içerisinde Türk ekonomisinin yüzde 3’lerin üzerinde büyüdüğü bir gerçek de söz konusu. İlerlemeyi yok sayamayız. Bugün bakıyoruz, bu eleştiren insanlar cep telefonlarını 6 ayda bir değiştiriyorlar. Arabalarını yılda bir, belki de ikinci yılda değiştiriyorlar. Artık asgari ücretlimizin evinin önünde arabası mevcut.”

“BAŞIMIZDA DÜNYA LİDERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN GİBİ BİR LİDER VAR”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun çöpten ekmek toplayan insanlara ilişkin yaptığı açıklamaları da eleştiren Tamer, “Mizansen şeklinde Osmaniye’de çöp toplayan insanları çıkarıp, orada grup toplantılarında ifade eden bir CHP gerçeği var. Adam ne dedi? ‘ben ekmekleri topluyorum hayvanlara veriyorum’ dedi. Karadeniz’de de aynı hadiseler yaşandı. Sıkıntılı dönemden geçiyoruz. Sıkıntıları biliyoruz. Ama başımızda dünya lideri  Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var. Bu liderin almış olduğu tedbirlerle pandemiyi de atlatacağız” şeklinde konuştu.


PENSİLVANYA'YI ZİYARET EDEN İSİMLERDENDİ

İsmail Tamer'in ismini kamuoyu FETÖ lideri Fethullah Gülen'i, Pensilvanya'daki karargahında ziyaret eden AK Partili heyetin arasında yer almasıyla duymuştu.

2012 yılındaki ziyarette bir grup AK Partili, Fethullah Gülen'i ziyaret etmiş, ziyaret daha sonra kamuoyunda büyük yankı bulmuştu.

İsmail Tamer, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada “Yıl 2012 daha ortada hiçbir şey yok... Bayram Özçelik halen milletvekili Vedat Demiröz, Genel Başkan yardımcısı Osman Ören milletvekili. İlknur İnceöz şu anda milletvekili ve 
bu konudan sonra grup başkanvekilliği yaptı. 12 Nisan 2012'de ne FETÖ var ne olaylar var ne 17-25 var. Bizi Meclis, Amerika'daki Türk günlerine gönderdi” demişti.