Pekin, dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki eşitsizliği hafifletme çabasının bir parçası olarak şirketleri serveti paylaşmaya teşvik ediyor. Benzer duyurular yapan diğer şirketler arasında Tencent Holdings ve Geely Automobile yer alıyor.

DEVLET TEKELE KARŞI

Hükümet destekli Zhejiang News web sitesi, Alibaba'nın fonlarının küçük ve orta ölçekli işletmeler için sübvansiyonlar gibi alanlara ve kuryeler ve araç çağırma sürücüleri gibi özel sektör çalışanları için sigorta korumasını iyileştirmeye gideceğini söyledi.Gazete ayrıca "ortak refah geliştirme fonu" kuracağını ve Alibaba'nın raporu doğruladığını söyledi.

E-ticaret şirketi ve teknoloji rakipleri, tekelci davranıştan tüketici haklarına kadar değişen konularda geniş kapsamlı bir düzenleyici baskının hedefi oldu. Alibaba, tekel ihlalleri nedeniyle Nisan ayında 2,75 milyar dolarlık rekor bir para cezasına çarptırıldı.

Her ikisi de Alibaba'ya ait olan gıda dağıtım platformu Ele.me ve süpermarket ve süpermarket operatörü Freshippo, teslimat işçilerinin güvenliğini ve çalışma haklarını iyileştirme konusunda hükümet düzenleyicileriyle geçen ay bir toplantıya çağrılan operatörler arasındaydı.

(Guardian)