Altın, ABD Hazine tahvil faizlerindeki yükselişle cuma günü gerilemesine rağmen hafta başına göre hala kazanç bölgesinde. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyi Dolar/TL ’deki yükselişin dengelemesiyle yatay bir seyir izledi.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi haftaya yüzde 1,63 seviyesinde başladıktan sonra 1,55 seviyesine kadar gerilemişti. Çarşamba gününden beri kademeli bir şekilde yükselen tahvil faizleri cuma günü yüzde 1,61 seviyesine ulaştı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise bu hafta 1.113 seviyesine kadar geriledikten sonra yeniden yükselerek cuma günü 1.118 seviyesinde bulunuyor.

ONS ALTIN

Ay başından bu yana yüzde 7’den fazla yükseliş kaydeden ons altın, 2020 Temmuz’dan sonraki en iyi aylık performansına doğru ilerliyor. Son 4 haftayı da yükselişle kapatan değerli metal, 2021’in en uzun haftalık kazanç serisine de hazırlanıyor.

Ons altın, haftaya 1.882 dolar civarında başladıktan sonra yüzde 0,5’ten fazla yükselişle haftayı 1.893 dolardan kapatmaya doğru ilerliyor.

GRAM ALTIN

Haftaya 508 liraya civarında başlayan gram altın küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki yükselişi takip ederek 520 liraya ulaşmıştı.