İslam Memiş, altın fiyatları için yaptığı yorumları ile dikkat çekiyor. YouTube kanalında altın fiyatları ile ilgili konuşan Altın ve finans piyasaları uzmanı Memiş, gram altın yatırımı yapmak isteyenlere "Altın fiyatları bugünler de dip seviyelere inebilir. Bu seviyeler aşağıya doğru test edildikten sonra Haziran ayına kadar sürecek bir trendle bir fırsat vermeyeceğini tahmin ediyorum. Bu kısa vadeli agresif yukarı yönlü atakların da bir tuzak fiyatlama olacak. Büyük ihtimalle Haziran ayında" değerlendirmede bulundu.

'GRAM ALTIN FİYATI MAYIS AYINDA 960 - 980 LİRAYI GÖRECEK'

Gram altın fiyatının 11 Nisan tarihine kadar 2 kez 880 lirayı test ettiğini belirten İslam Memiş, "900 lira seviyesinin üzerinde alım yapmam dedim. Eğer 900 lira seviyesi ve altında gram altın alan yatırımcılar varsa benim Mayıs ayında beklediğim seviye 960 lira. 980 lira seviyesi de muhtemelen Mayıs ayında görülecek" ifadelerini kullandı.

'TEZGAH KURULDU'

İslam Memiş, altın yatırımı yapacak vatandaşlara ise dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Altın alacakların alırken kazanması gerektiğini söyleyen Memiş, "Mesela gram altın fiyatının sert bir şekilde 890 liraya gerilediğini düşünün, ancak bu sefer size 890 liradan alım fırsatı vermeyecekler çünkü bankaların makas aralığında büyük bir açıklık var. Kimseyi takmıyorlar, fırsatçılık var, başıboşçuluk var" ifadelerini kullandı..

Altın yatırımını fiziki değil de banka üzerinden yapacak vatandaşları 40 lira 50 lira fazladan ödeyeceğini belirten Memiş, vatandaşları şöyle uyardı:

"40 lira 50 lira makas açan bankalar var. Makas aralığına dikkat edin. O yüzden uzun vadeli yatırımcı olun olabiliyorsanız. Tezgah kuruldu. Ekmek yedirmeyecekler bunu unutmayın"