MarketVector dijital varlık ürün stratejisti Martin Leinweber, "Bitcoin ölmedi, şu anda sadece sıkıcı, bu yüzden tüccarlar zaten alternatifler arıyor" dedi.

OYNAKLIK DÖNEMİ BİTTİ

Veri firması Coinglass'a göre, Bitcoin'in ortalama 30 günlük oynaklığı yüzde 4'ten yüzde 2.7'ye düştü. Bu rakam, 2022'de, düşük fiyatların en çalkantılı aylarında bile sıkı bir şekilde yüzde 5'in altında kaldı. Benzer şekilde, fiyatların ne kadar değişmesinin beklendiğini hesaplamak için bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini kullanan CryptoCompare'den bir endeks, yılın başında 90'ın üzerindeyken 77'nin biraz üzerinde duruyor.

‘BU DÜŞÜŞ FARKLI’

Bitcoin, geçmişte, genellikle düşen fiyatların olduğu dönemlerde düşük oynaklık dönemleri gördü ve fiyat dalgalanmaları ticaret faaliyeti arttıkça yeniden doğuyordu. Ancak bu düşüş farklı olabilir. Kripto türevleri sağlayıcısı FRNT Financial’ın CEO'su Stephane Ouellette, "Bu, nispeten uzun bir az oynaklık dönemi oldu, şimdi bu seviyelerin çeyrek ila çeyrek buçuk civarında sürdüğü 2019'da bile gördüğümüz her şeyin ötesinde" dedi. 

ETHEREUM AŞIRI HIZLI

MarketVector'daki Leinweber, bitcoinin bastırılmış oynaklığının bir yan etkisi olarak ethereum ve türevleri için ticarette bir artışa işaret etti. Gerçekten de, bitcoinin 380 milyar dolarına karşı kabaca 190 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip 2 numaralı kripto para olan ethereumun fiyatı, bitcoin sabitken Temmuz ayının başından bu yana yüzde 50 arttı.