TBMM'den geçen 'borç yapılandırma' yasasına çiftçiler dahil edilmeyince kredilerini ödeyemedikleri için tarım alanları ve arazilerine haciz gelen çiftçiler, Kayseri, Amasya, Ankara derken bu kez Düzce’den seslerini duyurmaya çalıştılar.

Gölormanı köylüleri yaklaşık 30 traktörle tarlalarına gelip eylem yaptılar.

"TARIM ÇİFTÇİLERE LÜKS OLMAYA BAŞLADI"

Köylüler adına açıklama yapan çiftçi Alaattin Ay isyanını şu cümlelerle dillendirdi;

*Çiftçilerin bugünkü kazançları Tarım Kredi Kooperatifi faizine yetmiyor. Hayvancılığın devam etmesi için çiftçilerin şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Biz çiftçiler üretmek istiyoruz. Yatırım maliyetlerimiz çok yüksek bugün 8 beygir bir traktör alsak 350 bin lira. Ekipmanlar da çok pahalı. Tarım bizler için lüks sektörü olmaya başladı. Bizlerin sorunlarının dinlenmesini ve çözüme ulaştırılmasını bekliyoruz.

Çiftçiler, “Ekilebilir arazimiz sıfır noktasına kadar düştü. Tarımla ilgili yapılan politikalar daha olumlu olsun. Lütfen bizimle ilgilenin” yardım çağrısında bulundu. "Cumhurbaşkanımızdan Taleplerimiz" afişi açan çiftçiler, "Hacizler durdurulsun, Faizler silinsin, Borçlar yapılandırılsın" çağrısını ANkara'ya ilettiler. Üreticiler şikayetlerini şu şekilde dile getirdi:

"TRAKTÖRÜMÜ SATTIM BORCUMU KAPATAMADIM"

Ahmet Usta isimli çiftçi ise "Tarım Kredi ne demek çiftçi demektir. Hiç destek oldukları yok. aldığım 30 bin lira olmuş 98 bin lira. Ben traktörümü sattım Tarım Krediye borcumu ödemeye çalıştım. Üç beş kuruşla biriktirdiğim parayla traktör almışım onunla da borcumu ödemişim." diye konuştu.